Mezinárodní den muzeí - Vstup zdarma - Žerotínský zámek Nový Jičín

"Mezinárodní rada muzeí (ICOM) ustanovila Mezinárodní den muzeí v roce 1977 s cílem upozorňovat širokou veřejnost na roli muzeí v rozvoji celé společnosti.

Mezinárodní den muzeí - Vstup zdarma - Žerotínský zámek Nový Jičín
  • Adresa:
    28. října 51/12
    Nový Jičín 741 01

Od Ameriky po Oceánii, přes Evropu, Asii a Afriku, je Mezinárodní den muzeí každoročně významnou událostí ve světě muzeí. Tento den představují zúčastněná muzea témata a otázky týkající se všech kulturních institucí. Mezinárodní den muzeí je zároveň jedinečnou příležitostí pro muzejní pracovníky setkávat se s návštěvníky. V rámci celé společnosti jsou muzea instituce, které slouží jejímu rozvoji.
Mezinárodní den muzeí se již tradičně slaví kolem 18. května. Akce mohou probíhat v rámci jednoho dne, víkendu nebo celého týdne. Cílem je setkat se v muzeu na základě hesla « Muzeum jako významný prostředek kulturní výměny, vzájemného obohacování kultur a rozvoje vzájemného porozumění, spolupráce a míru mezi národy." ICOM

 

U této příležitosti přijměte prosím v tento den pozvánku do Žerotínského zámku, kde naleznete aktuální výstavy či dlouhodobé expozice.