TOP FESTIVAL 2024 láká do Ostravy na hvězdy jako je Vanilla Ice, Gipsy Kings či Safri Duo

15.6.2024

TOP Festival, ačkoliv se zdá být novinkou na Ostravské festivalové scéně, má poměrně bohatou historii, navazuje na předchozí Oldies festival, kdy organizátoři od roku 2015 pravidelně zvali do Ostravy skupiny zejména z devadesátých let.

Cena vstupenky: od 749 Kč

Přišel však čas se někam posunout, přijmout nové výzvy a dostat k nám opravdu velké světové hvězdy, které ovlivnili hudební dějiny.

Pro první ročník je tím top interpretem Vanilla Ice, který jako první bílý raper v roce 1990 vedl 16 týdnů americkou hitparádu s písní Ice Ice baby (jednalo se vůbec o první hiphopovou skladbu která se dostala na absolutní vrchol) a nesmazatelně se zapsal do hudební historie. Dalšími legendami se spoustou hitů jsou francouzská hudební skupina Gipsy Kings s hity jako Bamboleo, Volare, Baila me. Následuje dánská dvojice Safri Duo se svým originálním perkusním stylem a hity jako Played a live, Samb adagio nebo Baya baya. Trochu na odlehčení je tady moldavská skupina O-zone, která dobyla hitparády hitem Dragostea Din tei. Na závěr této široké palety stylů je tady holandská eurodance formace Alice Deejay s hity jako Better of alone, Back in my life nebo Will I ever.

TOP Festival se uskuteční 15.6.2024 v unikátním prostředí DOV v Ostravě a přináší zajímavě namixovaný line up z několika stylů, kde na své si přijde široké spektrum posluchačů. Více info na topfestival.cz.