Pivovar Nová Paka – dlouholetá tradice a domov výborného piva

5. říjen 2023, 13:57
Pivovar Nová Paka – dlouholetá tradice a domov výborného piva

Pivovar Nová Paka se nachází ve městě Nová Paka, které leží v Královéhradeckém kraji, jen nedaleko Jičína.

Pivovar Nová Paka

Pivovar se velikostně řadí mezi středně velké pivovary. Disponuje vlastní humnovou sladovnou, jež vyrábí slad pouze pro vlastní potřebu. Pivo se tu vyrábí tradičním způsobem spodně kvašených piv, tzv. ležáků s charakteristickou plnou chlebnatou chutí, přiměřenou přírodní nasyceností, zlatavou barvou, bohatou, typicky hutnou pěnou, hořkostí a řízem. Díky nepřetržité tradici výroby piva a citlivým rekonstrukcím, stavebním úpravám v duchu původní architektury, je možné vidět pivovar tak, jak byl v roce 1872 postaven a v rámci exkurze si lze prohlédnout, jak je pivo vařeno v původních prostorách i dnes. Důkazem jsou mnohá ocenění, která novopacký pivovar získal. Přijďte se přesunout v čase a okusit na vlastní kůži, jaké to tu tehdy bylo.

Exkurze v pivovaru

Novopacký pivovar pořádá exkurze pro veřejnost. Součástí nabízených exkurzí je nejen seznámení s výrobními postupy, ale také ochutnávka piva, ovšem nejen tak ledajakého. Pivo můžete ochutnat přímo z ležáckého tanku a co víc, nabídnou vám také speciality jako pivo třešňové nebo konopné. Ochutnejte a posuďte sami, které je lepší.

Pivovarská restaurace

Restaurace se nachází přímo v prostorách varny. Prostory jsou k dispozici k pronájmu pro konání soukromých akcí a nejsou běžně v provozu. Na základě předchozí domluvy lze zajistit obsluhu, jídlo a pití dle vlastního výběru. V případě zájmu bude možné také zabezpečit živou hudbu a zábavný program. Je zde možné oslavit narozeniny, výročí v originálním stylu, uspořádat svatební hostinu či studentský sraz. Pokud hledáte originální zážitek a prostory, jste na správném místě.

Produkty

Pivovar Nová Paka je známý především pro svou širokou paletu pivních stylů. Mezi nejznámější piva, která se vyrábějí v pivovaru Nová Paka patří: světlé výčepní Brouček, Kryštof, světlý ležák Kumburák, tmavý ležák Granát, Podkrkonošský speciál světlý, Podkrkonošský speciál tmavý, světlý speciál Valdštejn, Cherry Beer, Hemp Valley Beer a zástupce nealkoholického piva je Motobrouk. Pivovar Nová Paka vydává také speciální edice piv, které se mohou lišit podle sezóny a kreativity pivovarníků.

Pivovar Nová Paka a. s.

adresa: Pivovarská 400, 509 01 Nová Paka
telefon: +420 493 721 025
e-mail: [email protected]

www.novopackepivo.cz

24.10.2023 – 31.12.2024, 23:59
Firemní události jsou nejen o podnikání, ale také o budování vztahů, posilování týmu a především o tom, mít spolu skvělý čas. A... více