Samosběry jahod z Kunratic. Záruka čerstvosti a kvality

28. únor 2024, 13:38
Samosběry jahod z Kunratic. Záruka čerstvosti a kvality

Jak již sám název napovídá, Kunratickou jahodárnu naleznete na jižním okraji Prahy, v Kunraticích.

Historie Kunratické jahodárny

V Kunraticích se začal pěstovat jahodník v roce 1959. Základem velkoplošného pěstování se stala odrůda George Soltwedel. Z nepřeberného množství odrůd jahodníku v letech 1959–1992 se na větší ploše uplatnily pouze odrůdy Surprise des Halles, Senga Sengana, Gorela, Redgauntlet, Elista Korona. Firma vznikla v roce 1993 privatizací ZD Kunratice rozdělením na tři samostatné podniky.

Nyní se firma zabývá pěstováním a prodejem jahod. Pěstují a prodávají sazenice jahodníků a poskytují samosběr.

Samosběry jahod v Kunraticích

Základní informace

Samotné oblíbené samosběry se uskutečňují ve slunných měsících červen a červenec, kdy funguje i výkup košů. Přesný termín závisí vždy na počasí a aktuální úrodě. Všechny potřebné termíny naleznete s předstihem na webových stránkách.

Dny pro samosběry jsou ve vybrané dny, bývají to úterky, pátky a soboty. To, aby jahody měly čas dorůst. Zároveň se střídají také místa samosběrů, dopředu vám pořadatelé oznámí číslo pole, kde se bude sbírat. Sbírá se i v dešti, začátek samosběrů je v 7:00 hod. a sbírá se až do vysbírání pole, max do 18:00 hod.

Doporučení

Přineste si vlastní nádoby na jahody. Konzumace jahod při samosběru není povolená, lze pouze ochutnat, zda vám daná chuť vyhovuje. Při vstupu na samosběr je potřebné se přihlásit tím, že se odváži prázdné obaly a zaplatí záloha za každou nádobu. Vstup dětí je povolen, pod podmínkou, že zodpovědné osoby na děti dohlédnou, aby nedocházelo k poškození porostů. S kočárkem se nesmí mezi řádky.

Prodej jahod

Farmářské trhy

Kunratickou jahodárnu můžete zahlédnout také na pražských farmářských trzích na pražské náplavce, na Kubáni a v Kunraticích.

Stánkový prodej

Prodej jahod obvykle probíhá ve stánku Bouda U Křížku a ve stánku na parkovišti u kostela sv. Jakuba v Kunraticích.

Na webu Kunratické jahodárny si lze dokonce zarezervovat odběr na některém z odběrových míst nebo případně lze uskutečnit rozvoz až domů.

Prodej sazenic

Prodej sazenic jahod obvykle začíná v březnu, přesné informace budou upřesněny na webových stránkách.

Oblíbené odrůdy z Kunratic

Rumba, Lambada, Verdi, Korona, Elsanta, Sonata, Sonsation, Senga Sengana, Figaro, Florence, Cadenza, Malwina.

Jahody Kunratice

adresa: V jahodách 1010, Praha 4 - Kunratice, 148 00
telefon: +420 244 910 338
e-mail: [email protected]

 

jahodykunratice.cz