Umění pro Centrum Paraple v Galerii KODL

29.4.2024 – 26.5.2024, 23:59

Galerie KODL pořádá poslední květnovou neděli tradiční aukci, na které budou dražena reprezentativní díla současných umělců ve prospěch Centra Paraple. Prohlédnout si je můžete na předaukční výstavě, která probíhá v prostorách galerie do 25. května. 

Zájemci o tuto charitativní aukci se mohou těšit na mimořádnou kolekci složenou z děl předních současných umělců. V nabídce je skleněná plastika Ronyho Plesla Corset I, akryl na plátně Udřenej chlap se oblékl do těla své ženy klasika české výtvarné scény Jiřího Petrboka, působivé plátno Old Stories 1 Šárky Koudelové nebo dílo výrazné osobností současné umělecké scény Moniky Žákové. Dozajista zaujme olej Kdes byl, když jsi byl tady? osobitého Jakuba Matušky (Masker). Nechybí ani Jakub Špaňhel, který představuje Zátiší s malovaným džbánem a polním kvítím. Obraz BBQ 2 Michala Mráze pochází ze série, která se kriticky dotýká tématiky ekologie a klimatické krize. Koloristicky velmi účinné a přitažlivé dílo Hoře je charakteristickou prací Jana Híska.

Část z výtěžku z prodeje uměleckých děl výše zmíněných autorů bude na konto Centra Paraple předána již po třinácté. Pro zájemce o koupi, kteří se nemohou aukce zúčastnit osobně, se nabízí možnost dražit online na portálu Artslimit.com. Živé online přihazování startuje stejně jako sálová aukce ve 12 hodin 26. května. Online katalog, virtuální prohlídku a informace o otevírací době naleznete na www.galeriekodl.cz.