Lázně Vráž

10. březen 2024, 21:10
Lázně Vráž

Vráž je lázeňská obec, ležící asi 8 km severně od města Písek, na levém břehu řeky Otavy. Nachází se zde lázeňský areál, jehož středobodem je novogotický zámek, který v roce 1875 vybudoval rod Lobkowiczů jako svou letní rezidenci. V roce 1926 byl zámek odkoupen pro účely zdravotnictví, nemocenská pojišťovna v zámeckém parku postavila lázeňské pavilóny a v roce 1936 tu otevřela sanatorium – klimatické a rehabilitační lázně, specializované na nervové choroby, poruchy pohybového ústrojí a onemocnění dýchacích cest. V roce 1978 byl obci Vráž přiznán lázeňský statut.

Současné lázně Vráž otevírají své zámecké brány a nabízejí služby všem, kteří hledají odpočinek, relaxaci a osobní přístup. Léčba v lázních je dnes zaměřena hlavně na nemoci nervového a pohybového ústrojí a rehabilitaci. V lázních Vráž vás nadchne zámecká atmosféra, osobité kouzlo anglického parku a rozmanitá nabídka léčebných pobytů, ale i relaxačních pobytů s wellness. Lázně nabízejí pobyty na víkend, ale i na týden. Naleznete zde bohaté možnosti sportovního a kulturního vyžití, jedinečnou okolní přírodu a nepřeberné množství výletů po okolních přírodních, kulturních a technických památkách. Součástí lázeňského areálu je i vyhlášená restaurace.

Východně od obce se v lesích na břehu řeky Otavy nachází přírodní rezervace Žlíbky, severovýchodně přírodní rezervace Dědovické stráně a na západ od obce přírodní rezervace Čertova hora u Vráže a Hrby. Místní hluboké lesy jsou rájem houbařů. Nedaleká Orlická přehrada nabízí návštěvu hradu Zvíkov a zámku Orlík, výlety lodí i možnosti koupání.

Lázně Hotel Vráž s.r.o.

adresa: Vráž 1, 398 32
telefon (recepce): 382 737 111
e-mail: [email protected]

www.lazne-vraz.cz