Dolní Počernice - Oáza na kraji Prahy

17. srpen 2022, 8:26
Dolní Počernice - Oáza na kraji Prahy

Nechte se pozvat na návštěvu Dolních Počernic, které Vás přivítají až venkovsky poklidnou atmosférou. Dominantou městské části je zrekonstruovaný zámecký park, jenž tvoří tři části - anglickou, francouzskou a Štěpnici neboli počernickou zahradu. Anglickou částí parku se dostanete až na hráz největšího rybníka v Praze, Velkého Počernického, který spolu se zámeckým parkem tvoří přírodní památku o rozloze přes 41 ha. V zámeckém parku dále naleznete plno atrakcí pro malé návštěvníky. Je zde kamenná pevnost Hrádek "kočičí" se skluzavkou, dále nově instalované poznávací tabule pro rozvoj znalostí o přírodě a také možnost využití řady cvičebních prvků.

Centrum městské části je dnes kompletně zrekonstruované a najdete zde kromě Úřadu městské části také nově vybudované Komunitní centrum a hlavně sídlo příspěvkové organizace Oáza Dolní Počernice, která Vás přivítá v Informačním centru vedle pošty. Nedílnou součástí Informačního centra je MUZEUM, které návštěvníkům přiblíží venkovská stavení z druhé poloviny 20. století. Najdete zde řadu předmětů, které jste Vy nebo dokonce Vaši rodiče či prarodiče používali při běžném životě.

V blízkém okolí Dolních Počernic pak naleznete přírodní rezervaci V Pískovně, která skrývá ornitologický ráj a také zde v můžete vidět nejmenší pražskou rozhlednu. Kousek od rozhledny se nachází expozice geologického parku.

Naše městská část se těší na Vaši návštěvu.

Kulturně informační centrum Oáza Dolní Počernice

adresa: Stará obec 6, 190 12 Praha-Dolní Počernice
telefon: 281 865 754
e-mail: [email protected]

www.oazadopo.cz

Příspěvková organizace Oáza Dolní Počernice si Vás dovoluje pozvat na pohádkovou klasiku s příběhem čmeláka Čmeldy a jeho přátel. více
Zveme Vás do Dolních Počernic, kde se v pátek 12.4.2024 v čase 15-19 uskuteční Bazárek oblečení, bot dětských i dospělých, hračky,... více
Rozloučení se školním rokem + letní kino více
3.12.2024 – 18.12.2024, 23:59
Vánoční dílny pro MŠ a 1.st. ZŠ. více
Mikulášská (nadílka, peklíčko, pečení...). více