Divadlo Nahoďto: Dámský krejčí

5.6.2015, 19:30 – 21:30

Divadelní soubor Nahoďto uvádí situační komedii autora G. Feydeau Amatérský divadelní soubor "Nahoďto", který už tři sezóny režijně řídí herečka Alena Bazalová uvádí svá představení při různých příležitostech již pět let.

Divadlo Nahoďto: Dámský krejčí
  • Adresa:
    Kubelíkova 1548/27
    Praha 2 120 00

 V současnosti se soubor ustálil na osmi členech. V minulosti se soubor soustředil s výběrem her na autorskou tvorbu, nyní se však rozhodl nazkoušet a uvést hru "Dámský krejčí", která pochází z pera francouzského dramatika, kterým je Georges Feydeau a kterou může odehrát v plném obsazení.


Hra "Dámský krejčí"
Georges Feydeau napsal 39 her. Některé z nich se dodnes uvádějí. Námětem jeho frašek jsou různá milostná dobrodružství, která se rozrůstají ve veřejné záležitosti i přes snahu je utajit. Vzniká jedna absurdní situace za druhou, bláznivé životní zápletky až na samé hranici trapnosti. V tomto ohledu se neliší ani hra "Dámský krejčí". Záletný doktor Moulinot se v této hře dostává do těžkých životních situací, které mu připraví nejen jeho manželka, tchýně a objekty jeho záletů, ale rovněž neodbytný Bassinet či podváděný Aubin. Z toho všeho se pak v této situační komedii, která není dobově přednastavena, vyvine kolotoč lží a odhalení, které diváka zajisté pobaví.

Ticketpro