Retro muzeum Praha

4. leden 2023, 10:28
Retro muzeum Praha

Poslední patro Obchodního domu Kotva se vrátilo do éry 70. a 80. let v Československu

Od céček a sifonů přes přenosnou Teslu a Emgetonky až po nábytek z UP Rousínov v panelákovém bytě. „Husákovy děti“ a jejich rodiče tuší, o čem je řeč, ale co mladší generace?

Dobovou atmosféru v Československu si můžou jedni připomenout a druzí co nejautentičtěji poznat pomocí interaktivních her pro všechny věkové skupiny na ploše větší než 2 500 metru čtverečních. Celé jedno patro obchodního domu zaplnilo na 12 000 unikátních předmětů. Shromáždit se je v originální expozici podařilo i díky společnosti Generali Česká pojišťovna, která je hlavním partnerem Retro muzea Praha.

Expozice je rozdělena do 15 sekcí, kde se seznámíte s tím nejzajímavějším z této doby. Vytvořeny jsou reálné instalace panelákových bytů včetně vybavení s designovými předměty denní potřeby. Další části se zaměřují na módu, zájmy, životní styl dětí i dospělých. Připomeňte si, oblíbené produkty předních podniků jako byly Seva, Eta, JAWA či nábytkářských UP závodů. Nechybí ani originální kostýmy Heleny Vondráčkové či Hany Zagorové, nebo unikátní instalace prodejny ze seriálu Žena za pultem či kultovní televizní reklamy s panem Vajíčkem.

www.retromuzeumpraha.cz