Story of Prague je interaktivní muzeum, kde minulost ožívá před vašima očima

13. duben 2024, 6:18
Story of Prague je interaktivní muzeum, kde minulost ožívá před vašima očima

Muzeum Story of Prague se nachází na kouzelném místě hned u Karlova mostu v centru Prahy. Vstupte do rozšířené reality a nechte se přenést do děje propojením autentických příběhů s filmovými instalacemi a audiodigitálními prvky. Nechte svůj telefon být vaším osobním audiovizuálním průvodcem. Při návštěvě si stáhněte potřebnou aplikaci, připojte si vlastní sluchátka nebo si je půjčte na recepci, naskenujte první značku a vydejte se na cestu vylepšenou špičkovou technologií rozšířené reality. Díky audiovizuálním instalacím a filmovému scénáři budete přímo vtaženi do děje.

 

O muzeu Story of Prague

Story of Prague je interaktivní muzeum v centru Prahy, které se zaměřuje na historii a kulturu města. Toto muzeum nabízí návštěvníkům interaktivní zážitek, kde mohou objevovat různá období v historii Prahy, sledovat příběhy významných událostí a osobností a prozkoumat různé aspekty života v Praze od středověku po současnost. Muzeum se snaží představit Prahu jako dynamické a živé město s bohatou historií a kulturním dědictvím.

Historie muzea

Do muzea přispělo přes 100 lidí z různých oborů a pracovalo na něm přes 3 roky. Od historiků, filmařů, výtvarníků až po výzkumníky speciálních efektů, scénáristy, společnosti a osobnosti. Cílem bylo upozornit na nejzajímavější milníky pražské historie a představit je návštěvníkům co nejpříjemnějším a nejvíc zážitkovým způsobem. V našem uspěchaném moderním světě si každý může zvolit tempo a hloubku informací na základě svých konkrétních zájmů a témat. Aby návštěvníky zaujal, doprovází je zábavný virtuální duch, který audiovizuálně vypráví, co zde ve svém 800 let dlouhém posmrtném životě zažil. Instalace různými způsoby ožívají a atmosféra zaujme všechny věkové skupiny.

Tři patra plné zajímavostí

Ve Story of Prague navštívíte tři patra, kde každé patro představuje jiné období v historii Prahy. V prvním patře se ocitnete ve středověku. V dalším patře zas v čase druhé světové války a době tuhého komunismu. Na závěr vystoupáte do části, která vás seznámí s naší nedávnou historií i současností.

Otevírací doba

pondělí – neděle
10:00 – 20:00

Story of Prague

adresa: Křižovnické nám. 194/1, 110 00 Staré Město
telefon: +420 797 627 123
e-mail: [email protected]

storyofprague.cz