Studio ALFA DOLE - Divadlo Alfa

21.12.2022, 16:00 – 18:00

„KDE? se vzala, TU! se vzala…pohádka“

Studio ALFA DOLE - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Povídání a “podívání” se bude točit okolo toho:

- jaké další profese, kromě herců, se v našem divadle na realizaci inscenace podílejí

- jak se z obrázků stane “pohádka” …nebo také

- kam, a jestli vůbec, chodí loutky do důchodu.

Edukativní program Studia Alfa DOLE v „podschodí“ Divadla Alfa “Kde se vzala, tu se vzala pohádka”, rozšiřuje již stávající “Pozvánku do světa za oponou”, kterou pro diváky, bezprostředně v návaznosti na dopolední představení, v sále Divadla Alfa, moderují zkušení herci našeho divadla. V útulném prostoru Studia Alfa DOLE, cca pro 60 osob, který je až po strop naplněný loutkami, divadelními kostýmy, maskami a nejrůznějšími, často prapodivnými rekvizitami, Vás očekává výtvarník Divadla Alfa pan Ivan Nesveda. Ten Vám, a zejména pak malým divákům, názorně poodhalí mnohé z tajů loutkářské profese, a především představí práci uměleckého ateliéru Divadla Alfa, kde již po desítky let působí.

Lze objednat po předchozí domluvě pro MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ, Univerzity třetího věku, školní družiny a zájmová sdružení; v prvé řadě však pro návštěvníky představení Divadla ALFA a pro organizované skupiny. Program Studia Alfa DOLE mohou využít i návštěvníci se závažným zdravotním postižením, zejména pak nevidomí a slabozrací, kteří se mohou na základě hmatového prožitku seznámit s nejrůznějšími druhy a typy loutek, kostýmů, či rekvizit. Jednotlivé vstupné 20 Kč. Délka programu je cca 45 minut v závislosti na věku a zájmu diváků. Konkrétní odborné zaměření a rozsah programu lze i předem domluvit (viz dole). Prostor studia, kam je bezbariérový vstup přímo z Rokycanské ulice, je samozřejmě vybaven WC, a pro návštěvníky je zde možnost, jak posvačit, tak i vyčkat na sjednaný odvoz.

Těšíme se na Vás, a pokud budete potřebovat jakékoli další informace, obraťte se prosím na obchodní oddělení Divadla ALFA Plzeň - telefon: 378 038 479, 378 038 464, e-mail: [email protected]www.divadloalfa.cz