Za operou do Ostravy a zpět za hubičku Smetanovským vlakem!!!

25. duben 2024, 21:54
Za operou do Ostravy a zpět za hubičku Smetanovským vlakem!!!

Národní divadlo moravskoslezské zve na opery Bedřicha Smetany diváky na trase Praha – Olomouc – Ostrava. V sobotu 4. 5. pojede vlak z Prahy na operu Braniboři v Čechách, v úterý 7. 5. na Dvě vdovy, 9. 5. na Hubičku a v sobotu 11. 5. bude možné vlakem dojet z Prahy přes Olomouc až k Čertově stěně.

Speciální vlaky budou vyjíždět z Prahy vždy ve 13:19. Cesta z Prahy do Hranic na Moravě kopíruje trasu Valašského expresu. Do Ostravy na zastávku Stodolní dorazí vlaky v 17:30 a z Ostravy pak zpět vyjedou po každém představení ve 23:00. Cena zpáteční jízdenky z Prahy je 500 Kč, z Olomouce 250 Kč. Na cestě zpět už vlak zastaví jen v Olomouci, České Třebové, Pardubicích, Kolíně a Praze.

Jízdenky je možné koupit pouze prostřednictvím webu NDM nebo osobně v centrální pokladně ostravského divadla spolu se vstupenkou.

V Ostravě tak v květnu opět zazní 8 dokončených Smetanových oper v uceleném bloku, v pořadí, v jakém je skladatel napsal a ve vlastním nastudování souboru opery NDM. Výjimkou je slavnostní Libuše – ta blok v koncertním provedení s orchestrem Janáčkovy filharmonie Ostrava uzavře.

Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024 připravovalo Národní divadlo moravskoslezské 10 let. Vloni na podzim a letos měly obnovenou premiéru starší inscenace, aby všechny dokončené opery divadlo mohlo nabídnout divákům k oběma kulatým Smetanovým výročím (v březnu a květnu) a k Roku české hudby 2024.