Hurá na hrad! Odemykání Kozího hrádku

4.5.2024, 14:00 – 19:00

Turistická sezona na Kozím hrádku začíná. Přijďte si v sobotu 4. května užít bohatý program pro celou rodinu! Šermířské souboje v podání Táborských kupců doplní dílny středověkých řemeslných mistrů.

Hurá na hrad! Odemykání Kozího hrádku
  • Adresa:
    Kozí Hrádek 196
    Sezimovo Ústí 391 02

Do podhradí zavítá přadlena, ale třeba i pekař, kovář nebo tiskař, který příchozím nabídne k vyzkoušení svou dílnu. Nesmí chybět ani oblíbené letové ukázky dravců spolku Penthea. Atmosféru dokreslí středověká kapela Dei Gratia. Začínáme ve 14 hodin a program je připravený až do 19 hodin.

Sezona 2024 bude na Kozím hrádku nabitá komentovanými prohlídkami i prázdninovými přednáškami a odbornými besedami, většinou na enviromentální téma. Prohlídky se konají od 5. května každou neděli od 14 hodin, vstupné je 50 Kč. Podrobnější program prázdninových tematických besed, které budou začínat v neděli v 15 hodin, najdete na www.kozi-hradek.cz.

Novinky letos na Kozím hrádku čekají i na děti, připravená je QR hra s poznatky z historie této národní kulturní památky. Malí i velcí návštěvníci si mohou projít také oblíbenou naučnou stezku dlouhou 850 m, jejíž deset panelů věnovaných historii i současnosti památky je provede po okolí hradu.

Před hradem uvítá turisty zbrusu nová pokladna se spoustou suvenýrů a o kousek dál lesní hospůdka s malým občerstvením a dětským hřištěm.

Těšíme se na Vás na Kozím hrádku!