Vyzkoušejte svou angličtinu a navštivte tato nádherná místa

18. duben 2024, 8:55

Cestujete rádi a zároveň se rádi učíte cizí jazyky? Tak to máme něco přesně pro vás. Doporučíme vám dvě fantastická místa, jejichž návštěva vás nadchne a zároveň otestuje vaši znalost angličtiny.

 00 vyzkousejte-svou-anglictinu-a-navstivte-tato-nadherna-mista

Londýn

Tak tohle by vás určitě napadlo také, že? Kde jinde trénovat svou angličtinu, když ne v hlavním městě Anglie? Jenže toto místo vedle angličtiny nabízí také řadu míst, která znáte z filmů a z románů, a možná vás ani nenapadlo, že byste je mohli na vlastní oči spatřit. Tak se pojďme stát Sherlockem Holmesem a pojďme je společně objevit.

Město založené už starými Římany pod názvem Londinium nabídne památek nepřeberné množství. Hned několik jich je zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO. Tower, Královské botanické zahrady, Westminsterský palác a Westminsterské opatství nebo kostel sv. Markéty skutečně patří k tomu nejcennějšímu, co historie v Londýně zanechala. Když už budete v Londýně, nezapomeňte navštívit Greenwich a stoupnout si jednou nohou na západní a druhou na východní polokouli. Právě tímto místem totiž prochází nultý poledník. Minout nesmíte ani slavný Buckinghamský palác. A víte, co je v Londýně galerií a muzeí? A co třeba slavné Trafalgarské náměstí, Tower Bridge nebo Londýnské oko? Kdepak na pořádný průzkum Londýna jeden víkend určitě nestačí.

Pokud už přemýšlíte, jak se do Londýna dostanete, doporučíme vám letadlo. V Anglii jste vzdušnou cestou opravdu za chvíli. Možná vás to překvapí, ale letenky mohou dokonce vyjít levněji než dlouhá štrapáce autobusem. Stačí vědět, že ty nejlepší nabídky získáte prostřednictvím srovnávačů letenek, například na https://www.esky.cz/letenky/0/0/ci/lon/londyn. eSky.cz navíc umožňuje i platbu na splátky či odloženou platbu, a dokonce si tu můžete objednat i ubytování.

00 vyzkousejte-svou-anglictinu-a-navstivte-tato-nadherna-mista2

New York

Jen jeho název budí emoce. Je zároveň dokonalou esencí Spojených států a zároveň jako by ani nebylo Amerikou. Velké jablko nebo Město, které nikdy nespí - i tak se říká kdysi hlavnímu městu Spojených států Amerických a obrazně i celého světa.

Tady je rozhodně co objevovat! První místem, které vás napadne, je ikonická Socha Svobody. Až se jí budete kochat, vzpomeňte na Paříž. Její konstrukci totiž navrhoval sám Gustave Eiffel. A když už se kocháte, co takhle světoznámé panorama newyorských mrakodrapů? Nic podobného jinde neuvidíte.

A pak už utéct od oceli, skla a betonu do patrně největšího městského parku na světě. Jistě, vítá nás Central park. A pak už chybí jen trocha kultury. Říká vám něco název Broadway? Divili bychom se, kdyby ne. Ke kultuře ovšem patří i gastronomie. A tu si tady užijete jako snad nikde jinde. Právě sem se sjížděli a sjíždějí migranti z celého světa a ovlivňují i zdejší kuchyni. Všechny myslitelné chutě světa s americkou dávkou opulentnosti - to je New York.

I když to do New Yorku zrovna není, co by kamenem dohodil, ani za letenky nemusíte zaplatit majlant. Stačí se vyhnout dopravním špičkám v době začátků a konců prázdnin a opět využít srovnávač letenek na https://www.esky.cz/letenky/0/0/ci/nyc/new-york.