Výstava tropických motýlů ve skleníku Fata Morgana

19.4.2024, 9:00 – 2.6.2024, 19:00

V trojské botanické zahradě je v plném proudu výstavu živých tropických motýlů, která rozzářila tropický skleník Fata Morgana. Výstava s názvem Motýli: Dobrodružná cesta se koná od 19. dubna do 2. června.

Cena vstupenky: e-vstupenky od 75 Kč

Pokud vás nebo vaše děti fascinují motýli, určitě si nenechejte ujít přehlídku pestrobarevných exotických druhů. Zblízka zde můžete sledovat jejich líhnutí z kukel, první vzlétnutí i elegantní pohyb vzduchem. Hlavním tématem letošního ročníku je motýlí cestování. Stěhovavé druhy motýlů se najdou ve všech světadílech a k migraci je mohou vést různé důvody. Na výstavě se seznámíte se spoustou tajů z této oblasti jejich života.

Součástí přehlídky živých motýlů ve skleníku Fata Morgana je i výstava ohrožených druhů tropických motýlů s názvem Ztracená krása. Tu Botanická zahrada Praha pořádá ve spolupráci s Muzeem východních Čech v Hradci Králové. Atraktivní exponáty pocházejí z Afriky, Indonésie, Nové Guineje či Himálaje. Doplňují je akvarely akademického malíře Otakara Řípy.

O víkendech a svátcích budou během výstavy motýlů probíhat tematické workshopy, které zájemce seznámí s detaily křídel nebo těla motýlů pod mikroskopem. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny i výtvarné dílny a chybět nebude ani fotokoutek.

Skleník Fata Morgana je otevřen vždy od úterý do neděle od 9.00 do 19.00. Výstava i celý areál zahrady bude otevřena i během svátku 8. 5.

Nechte se obletovat!

Otevírací doba

Pondělí ZAVŘENO
út - ne, svátky* 9.00 - 19.00

*1. a 8. 5. ve státní svátek bude skleník Fata Morgana otevřen.

Vstupné

Vstupné na výstavu je v ceně standardního vstupného do areálu botanické zahrady. V ceně je jak vstup do areálu zahrady a všech expozic, tak na výstavu Motýli: Dobrodružná cesta v daný den, ale také na výstavy a další akce konané tou dobou v areálu botanické zahrady (nemají-li speciální poplatek). Na výstavu je možné zakoupit vstupenky formou e-vstupenky, která je levnější než vstupné zakoupené na místě.

Další informace na www.botanicka.cz