Opava slaví FEST 800!

25.5.2024, 14:00 – 22:00

Bílá Opava v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Během celého roku ve městě probíhají výjimečné výstavy, koncerty, přednášky i sportovní události. Co takhle Opavě dopřát i pořádnou party?

Vše začne v pátek 24. května v 16:00 průvodem městem z Dolního náměstí do Městských sadů. V průvodu, který nese název Setkání věků, bude reprezentováno vše, co dělá Opavu Opavou – její historie, ale také spolky, organizace, školy a skupiny. Po příchodu do Městských sadů vás čeká koncert kapel P.E.T.R a Buty.

Oslavy budou pokračovat festivalem Opava slaví FEST 800 v Městských sadech a u Stříbrného jezera. Startujeme v pátek 25. května v 10 ráno. Těšit se můžete na koncerty kapel jako jsou Čechomor, Majk Spirit, Kryštof nebo Jelen. Zajištěn je i program pro děti – zaručeně je rozesmějí Karol a Kvído i Michal Nesvadba. Třešničkou na festivalovém dortu bude pyromuzikální show. Vstupenky na akci koupíte zde: https://www.ticketportal.cz/event/Opava-slavi-FEST-800?#vstupenky.

Dalším highlightem oslav bude zářijová multisenzorická světelná výstava Zahrada světla a multižánrový festival Bezručova Opava, letos na téma Opavské stopy – co město a jeho rodáci dali světu.

Dorazte slavit s námi!

Pro aktuální informace sledujte:

FB: Město Opava
Web: www.opava800.cz
IG: Statutární město Opava