MORAL INSANITY - Divadlo Komedie

CHCETE VEDIEŤ, KTO JE ZODPOVEDNÝ ZA TO, ŽE SA VÁM NEDARÍ? HĽADÁTE TOHO, KTO MÔŽE ZA TO, ČO SA TU DEJE? PRÍĎTE A NIEKOHO SI URČITE VYBERIETE.

MORAL INSANITY - Divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00
Prešovské národné divadlo 

Autorské, herecké monodrama Petra Brajerčíka Moral Insanity vznikla na motivy šestého románu Umberta Eca Pražský hřbitov a zkoumá konspirační teorie, antisemitské a rasistické představy, které vycházejí z nepříznivé ekonomické a společenské situace a jejich odrazu v médiích a politice.
Hudba do inscenace byla natočená v rámci synth jamu inspirovaného konspiračními teoriemi. Martin Husovský- Studiologic Sledge Black, Jany Pastirčák - Dave Smith Instruments Mopho x4, Moog Little Phatty a Stano Čorej - Akai Rhytm Wolf.

Text: Peter Brajerčík, režie a scénický koncept: Júlia Rázusová, hudba a prostorový hudební koncept: Martin Husovský, scénografická a kostýmová spolupráce:Diana Strauszová, světelný design: Lukáš Katuščák, produkce: Michal Pivovar
Hraje: Peter Brajerčík
Premiéra 14. 12.2018

Inscenace získala cenu Grand Prix Nová dráma 2019.

Prešovské národné divadlo je nezávislé profesionální divadlo, které vzniklo roku 2013 v Prešově uvedením inscenace Single Radicals. Koncept nezávislého profesionálního divadla byl uměleckou vizí dramatičky Michaely Zakuťanskej a režisérky Júlie Rázusovej. Prešovské národné divadlo vytváří prostor pro svobodnou tvorbu umělců, kteří pocházejí z východu, nebo jsou s Prešovem spjati. Inscenují zde texty, které mají společenská, generační a sociologická témata. Inscenace se také dotýkají napětí mezi východem a západem Slovenska a pojmenovávají rozdíly v životní úrovni. Zároveň chce divadlo inspirovat lidi z rozličných pracovních odvětvích, aby se vrátili do Prešova a realizovali se v menších městech a na perifériích.
 

Režie a scénický koncept: Júlia Rázusová, hudba a prostorový hudební koncept: Martin Husovský, scénografická a kostýmová spolupráce: Diana Strauszová, světelný design: Lukáš Katuščák, produkce: Linda Durkáčová
Hraje: Peter Brajerčík

Premiéra 14. 12. 2018