Válka světů – dramatizace sci-fi legendy na prknech Divadla Drak

10.5.2024, 18:00 – 19:30

Divadlo Drak uvede 10. 5. 2024 v 18.00 hodin premiéru inscenace Válka světů. Novinka je určena mladým divákům od jedenácti let a vychází ze stejnojmenného románu anglického spisovatele H. G. Wellse, který ovlivnil podobu vědecko-fantastické literatury na desetiletí dopředu, oslovil několik generací čtenářů a inspiroval své následovníky.

Cena vstupenky: 140 Kč
Válka světů – dramatizace sci-fi legendy na prknech Divadla Drak
  • Adresa:
    Hradební 632/1, 500 02 Hradec Králové 632/1
    Hradec Králové 500 02

I když se tento román, který popisuje invazi mimozemšťanů, dočkal řady televizních a filmových zpracování, nejslavnější a nejkontroverznější zůstává rozhlasová adaptace v režii Orsona Wellese. Byla pojata jako živá reportáž z právě uskutečňované invaze Marťanů a vedla k panice mezi posluchači.

V době fake news, deepfakes, sociálních sítí a umělé inteligence na vlastní kůži zažíváme schopnost masových medii vytvářet sugestivním způsobem fiktivní obrazy, manipulovat s realitou a ovlivňovat jednání i názory velkých skupin lidí. Z toho vychází i nová inscenace královéhradeckého Divadla Drak. Ta je primárně určena mladému publiku a na jevišti propojí dramatizaci sci-fi románu Válka světů spolu s jeho legendární rozhlasovou adaptací.

Foto ze zkoušení: ©Milan Hajn