Laterna fest: Výjimečná divadelní přehlídka

9.5.2024 – 16.5.2024, 23:59

V rámci festivalového programu budou diváci svědky technologicky i umělecky zásadních děl, tance, elektro punku, pohybového divadla, mistrovství komiky i vizuálně poutavé poetiky. Soubory jako Sankai Juku, The Umbilical Brothers a Sirqus Alfon patří ve svém oboru
k nejzajímavějším na světě a do České republiky zavítají po dlouhé pauze, nebo vůbec poprvé.

Laterna fest: Výjimečná divadelní přehlídka
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Jeden z nejslavnějších japonských souborů, Sankai Juku, se vrací do České republiky po dlouhé době, aby zahájil své evropské turné inscenací Utsushi, která spojuje vizuální krásu s hlubokým duchovním poselstvím.

Komediální dvojice The Umbilical Brothers z Austrálie představí inscenaci The Distraction, která sází na grotesku, energii a humor. Do centra akce se dostávají kamery, zelená plocha, televizní obrazovky a dva stand-up komici, kteří zpochybní vše dosud jisté.

Švédská elektro punk popová skupina Sirqus Alfon se vyznačuje rafinovaně promyšlenou kombinací multimediální technologie a optických iluzí ve své inscenaci Play 3.0. Pro inscenaci je charakteristický ničím nesvazovaný tvůrčí zápal a naprostá svoboda podtrhující nezařaditelnost tvůrců.

 

Národní divadlo moravskoslezské přiveze do Prahy virtuózní taneční dílo Hora od izraelského choreografa Ohada Naharina. Celek je dynamickým světem udivujících protikladů, na vahách je balancováno na první pohled nespojitelné, krása i ošklivost, živelná a nespoutaná radost z tance s precizní technikou. 

Vstupenky k zakoupení: https://www.narodni-divadlo.cz/cs/laterna-fest