Finále soutěže „Proč bychom si netančili“: Oslava mladých talentů v současném tanci

5. květen 2024, 21:03
Finále soutěže „Proč bychom si netančili“: Oslava mladých talentů v současném tanci

Praha - 3. května 2024 

V atmosféře nadšení a očekávání se blíží vrcholný okamžik celostátní soutěže „Proč bychom si netančili“, která oslavuje mladé naděje v oblasti současného tance. Tato inovativní událost vznikla z iniciativy Aleše Březiny, hudebního skladatele a kreativního ředitele oslav Smetana200, a stala se nedílnou součástí oslav k poctě narození Bedřicha Smetany. Sesterská umělecká disciplína, která není cizí ani samotnému Smetanovi, nás láká na jedinečnou pouť tancem. 

Od Jihlavy po Prahu, od Zašové po Litomyšl – sedm postupových kol se stalo arénou pro 101 choreografií z tanečních škol a studií po celé České republice. Ať už se jednalo o prvotřídní tanečníky nebo začínající naděje, do soutěže se zapojilo 912 mladých tanečníků a tanečnic. Každý krok, každý pohyb byl výzvou k vyjádření se a k ukázání svého umění. 

Z těchto kol bylo šestičlennou porotou vybráno dvanáct finalistů, jejichž choreografie zaplní pódium divadla Archa+ v Praze. Každé z těchto unikátních vystoupení přináší svůj příběh, odvážně kombinující techniku, emocionální hloubku a kreativní výraz. 

Finále soutěže „Proč bychom si netančili“ není pouze soutěží o ceny. Je to oslava talentu, kreativity a vášně pro tanec. Je to příležitost, jak oslavit ty nejlepší z nejlepších a podpořit novou generaci tanečníků na cestě k úspěchu. Přijďte a nechejte se unést do světa tance! 

Podrobnosti o finálovém programu i regionální zpravodajství z dřívějších kol naleznete na https://www.nipos.cz/proc-bychom-si-netancili-2024/