Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré v květnu a v červnu

Přemýšlíte kam vyrazit s dětmi na výlet? Máte chuť vyzkoušet si výrobu svíčky, provazu, mýdla či papíru? Zavítejte do Centra řemesel a bylinných zahrad nedaleko Prahy v Ostré u Lysé nad Labem. S dětmi si zde můžete vyzkoušet starobylá řemesla a užít si hezký den v dobové vesničce s přilehlými bylinnými zahradami a bludištěm.

Cena vstupenky: od 60 Kč
Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré v květnu a v červnu
  • Adresa:
    Ostrá 8,
    Lysá nad Labem, 289 22

Nezapomeňte navštívit Arboretum Dagmar a Václava Havlových s jedinečnou botanickou sbírkou dřevin a výstavu fotografií na travnaté ploše. V hodovní síni si pochutnáte na pokrmech připravených také z produkce našich ekologických zahrad.

Každou sobotu jsou pro vás připravená hudební, kejklířská či divadelní představení.

Také o květnových svátcích se můžete těšit na pohádky pro děti v podání Bářina toulavého divadla s pohádkou Pasáček vepřů a pohádku Princezna se zlatou hvězdou, kterou vám zahrají Eva Hrušková a Zdeněk Rohlíček.

Začátky představení jsou v 11:00 a 14:00h.

V sobotu 11.5. se můžete těšit nejen na Komedianty na káře, ale také naši „Medovou slavnost“ s přednáškou o medu a chovu včel. Během celého dne bude probíhat ukázka vytáčení medu, můžete si vyrobit medové svíčky nebo ochutnat medové dobroty.

Otevírací doba v květnu a červnu:

Út – Pá                          8:30 – 15:00 hodin

So – Ne, svátky         10:00 – 17:00 hodin.

 

Více informací k návštěvě, kalendář akcí, mapu centra řemesel i zahrad naleznete na www.botanicus.cz

nebo na tel. 325 551 235.