Slavnosti města Dny Kralup se konají tradičně začátkem června

5.6.2024 – 9.6.2024, 23:59

Kralupy nad Vltavou jsou město ležící po obou stranách řeky Vltavy 25 kilometrů severně od Prahy ve Středočeském kraji. Od středy 5. června do neděle 9. června 2024 město ožije díky tradičním slavnostem Dny Kralup.

Slavnosti města Dny Kralup se konají tradičně začátkem června
  • Adresa:
    Kralupy nad Vltavou 278 01

Vystupující umělci

Čechomor

Čechomor je česko-moravská hudební skupina hrající v originálním pojetí české, moravské a slovenské lidové písně. Na scéně působí již třicet pět let. Jejím charakteristickým rysem je nápaditost aranžmá, osobitá interpretace a inspirace v lidové písni. Jsme nesmírně rádi, že jejich set budou moci vidět diváci právě na Dnech Kralup 2024!

Fast Food Orchestra

Šéfkuchaři Fast Food Orchestra jsou stálicí na české klubové i festivalové scéně od roku 1998. Na svém kontě mají přes dva tisíce koncertů doma i ve více jak dvaceti zemích světa. Srdce fanoušků si získali především díky pozitivní energii, tanečním rytmům a interaktivní show.

Kašpárek v rohlíku

Nejlepší bejbypanková kapela ve vesmíru? A že jste ji třeba ještě neviděli? Možnost budete mít na Dnech Kralup, kde se tato rozverná parta muzikantů představí vůbec poprvé. Dospělí i děti, tanec bude. Dobrou náladu a hromadu zábavy přinese formace Kašpárek v rohlíku.

Katarzia

V rámci hudebního festiválku vystoupí na Dnech Kralup slovenská zpěvačka Katarzia, uznávaná skladatelka a textařka. Katarzia má za sebou mj. skladatelskou práci na TV seriálu „Pozadí událostí“ v režii Jana Hřebejka, pro celovečerní dokument v režii Jarmily Štukové „Moje nová tvář“ a pro divadelní představení.

Portless

Na Dnech Kralup představí skupina Portless, do roku 2012 známá jako Support Lesbiens.  Současnou sestavu tvoří Kryštof Michal a další tři členové původní kapely. Během krátké chvíle si zkušení hudebníci získali zpět svou posluchačskou základnu a v letech 2013 až 2016 odehráli většinu významných letních festivalů a řadu dalších koncertů.

Na festivalu můžete dále narazit na další zajímavé umělce jako jsou němečtí The Pourthounds, Vesna, Tichá dohoda, Metallica revival, Doll In The Factory, Sofian, Celest & Charles.

V rámci Dnů Kralup 2024 můžete navštívit festiválek na Palackého náměstí, kde si užijete vystoupení kapel Vocal Band, The Act a studentů Dvořákova gymnázia a kde budete moci podpořit pejsky i kočičky z útulku Lesan Kralupy nad Vltavou a Kočky Kralupy a okolí.

Více na  www.dnykralup.cz