Medové pokušení láká všechny milovníky sladkého. Navštivte návštěvnické centrum MARLENKA®

23. červenec 2023, 15:01
Medové pokušení láká všechny milovníky sladkého. Navštivte návštěvnické centrum MARLENKA®

Sídlo společnosti Marlenka, i její návštěvnické centrum spolu s prodejnou a kavárnou naleznete ve Frýdku-Místku.

Krátce z historie Marlenky

Příběh medových dortů Marlenka je úzce spjat se svým zakladatelem Gevorgem Avetisjanem, který přijel z Arménie do České republiky a do Frýdku-Místku v roce 1995. Jeho životní příběh je příběhem zázraku z medu, příběhem MARLENKY, který se začal psát v roce 2003, kdy vznikla malá firma, která měla jednoho zaměstnance. V současnosti se produkty MARLENKA vyváží do 44 zemí světa a svou chutí si podmanily v podstatě celý svět.

Lahodné medové produkty

Produkty jsou založeny na rodinných staroarménských recepturách. Vyznačují se vynikající kvalitou, nezaměnitelnou chutí a velmi dlouhou trvanlivostí.

Dokonalá kombinace medu, lahodného krému a jemné mandlové chuti, přesně takový je nejznámější Medový mandlový dort MARLENKA. Kávovo medové kuličky jsou zase dokonalým sloučením medového dortu klasik a kakao. Jejich výjimečná chuť je doplněna 2% originální kávy Marlenka café Crema, a to nejen v těstě, ale i v náplni. Napoleonky jsou tradiční arménský zákusek, jsou tvořeny spojením křehkého listového těsta a lahodného krému s obsahem originální kávy Marlenka Cafe Crema. Medový SNACK je ideální volbou pro každou pauzu nebo výlet. Jedná se o dva plátky medového těsta spojené mléčným krémem a zalité v kakaové polevě, jsou připraveny vždy, když na ně dostanete chuť. Medová roláda MARLENKA se skládá z vláčného medového těsta s kakaovou příchutí, mléčného krému a pravých malin. Dortík medový s vlašskými ořechy je zmenšenou verzí medového dortu, který vám dokáže poškádlit chuťové pohárky. Pachlava je tradiční arménská lahůdka, která nesmí chybět na žádné oslavě. Použité listové těsto, vlašské ořechy a spousta medu vytváří jedinečnou kombinaci chutí. Eclairs je originálním zákuskem na způsob mini větrníčků z odpalovaného těsta plněného lahodným mléčným krémem. Součástí příběhu je i průkopník konzumace kávy v českých zemích, Armén Georgius Deodatus Damascenus, který v roce 1704 otevřel první kavárnu v Praze. Mezi oblíbené produkty patří také káva MARLENKA® café Arabica. Velkou zajímavostí jsou dále Medové doutníčky, které jsou jako stvořené k pohodovému posezení u dobré kávy nebo čaje. Medové dorty MARLENKA Exclusive jsou vyráběny ručně na základě individuálních požadavků zákazníka, fantazii se zde meze nekladou a pro mistry cukráře není nic nemožné.

Návštěvnické centrum Marlenky s prodejnou a kavárnou

Před pár lety bylo otevřeno nové Návštěvnické centrum, jehož součástí je také první originální prodejna a kavárna MARLENKA. Neváhejte a přijďte se sem podívat a ochutnat tyto lahodné dobroty. Pokud se rozhodnete absolvovat exkurzi, seznámíte se zde se zajímavým příběhem společnosti a výrobních postupech, ale ochutnáte zde všemožné medové dezerty s originální kávou.

Součástí Návštěvnického centra je i originální prodejna s designem včelího úlu. V prodejně si můžete vybrat nejen z kompletního sortimentu produktů MARLENKA, ale také z řady specialit, které jinde nezakoupíte. Mezi nejoblíbenější patří originální Med MARLENKA v několika variantách, zrnkovou kávu MARLENKA Cafe Crema, arménské lihoviny nebo tradiční arménské přísady do jídel.

Pokud jste milovníkem kvalitní kávy, navštivte nově otevřenou kavárnu. V designovém prostředí si můžete vychutnat nejen medové dorty a dezerty Marlenka ze široké nabídky a také originální kávu Marlenka připravovanou tradičním arménským způsobem v džezvě.

Dezerty i kávu si také můžete samozřejmě vzít i s sebou na domácí mlsání.

Návštěvnické centrum MARLENKA

adresa: Valcířská 434, Frýdek-Místek, 738 01
telefon: +420 595 177 406, +420 734 412 657
e-mail: [email protected]

www.marlenka.cz

1.7.2023 – 31.8.2024, 23:59
Přijďte se k nám podívat a ochutnat lahodné medové zákusky MARLENKA®. Těšíme se na vás v moderním Návštěvnickém centru,... více