O klukovi, který neuměl zlobit (Divadlo!) - Divadlo Minor

17.2.2019, 15:00 – 23.2.2019, 20:00

Zajímá Vás, co se děje při zkoušení? Co dělá režisér a jestli i herci někdy zlobí? Provedeme Vás vznikem divadelní inscenace od první čtené zkoušky až po premiéru.

O klukovi, který neuměl zlobit (Divadlo!) - Divadlo Minor
  • Adresa:
    Vodičkova 674/6
    Praha 1 110 00

Jak se dělá divadlo

Pohádku Arnošta Goldflama O klukovi, který neuměl zlobit Vám zahrajeme různými divadelními žánry – třeba jako komedii, operu, voiceband či nový cirkus. Zkrátka zahrajeme Vám, jak se dělá divadlo. Zlomte vaz!

V inscenaci je použita hra Arnošta Goldflama O klukovi, který neuměl zlobit. Nositelem autorských práv je agentura Aura-Pont.

Režisér Braňo Holiček patří k nejzajímavějším tvůrcům mladé generace, věnuje se téměř výhradně autorskému divadlu a rád hledá nové divadelní formy. V roce 2013 obdržel Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku. S Minorem spolupracuje již potřetí. Inscenace Divadlo!, stejně jako jeho předešlé kusy Naše rodina a Demokracie, vznikala bez předem daného textu na základě kolektivní improvizace.

Premiéra 18. září 2016

Do světa divadla Vás zasvětí krátká stať Jana Tošovského, dramaturga Národního divadla a této inscenace.

Připravujeme metodické a pracovní listy k inscenaci, které dětem pomohou se na představení O klukovi, který neuměl zlobit hravou formou připravit a lépe se v něm orientovat.