Mystic Sk8 Cup 2024 - Mystic skatepark Štvanice

28.6.2024, 14:00 – 30.6.2024, 23:59

Mystic Sk8 Cup patří k největším skateboardovým závodům v Evropě, kam se pravidelně sjíždí špičkoví skateboardisté a skateboardistky z celého světa. Závod se koná pravidelně už od roku 1994 v zastřešeném skateparku v centru Prahy na ostrově Štvanice a přilehlém areálu.

Cena vstupenky: 990-1400 Kč
Mystic Sk8 Cup 2024 - Mystic skatepark Štvanice
  • Adresa:
    Štvanice
    Praha 7 170 00

Během let si vybudoval mezi závodníky i diváky pověst jednoho z nejoblíbenějšího skate eventu vůbec, který je zároveň i nejstarším na evropském kontinentu. Za téměř tři dekády se v Praze vystřídaly největší hvězdy jako např. David Gonzalez, Dustin Dollin, Christian Hosoi, Tony Hawk, Ronnie Creager, Arto Saari, Geoff Rowley, Bastien Salabanzi, Austen Seaholm, Rune Glifberg, Leticia Bufoni. Angelo Caro nebo Adrien Bulard.

Závody probíhají formou třídenního festivalu, který zahrnuje kromě závodů v kategoriích park a street také hudební program v podobě koncertů zahraničních a domácích kapel a dýdžejů. V předchozích letech u nás vystupovali např. Sucidal Tendencies, NOFX, Onyx, Lords Of The Underground, Dog Eat Dog, Madball, Delinquent Habits a mnoho dalších.

Návštěvníci mohou během závodů trávit čas v odpočinkové Relax zóně, kde prezentují své výroby a módu skateboardové firmy a servíruje se pestrá gastronomie.  

Mystic Sk8 Cup je součástí tour World Cup Skateboarding, což je zárukou toho, že se na pražské Štvanici objevují 
ta největší esa světového skateboardingu.
Jendou z hlavních tváří závodů je jejich moderátor Dave Duncan, ikona světového skateboardingu z Kalifornie.