Navštivte Laboratoř Nápad ve Sladovně Písek

V Laboratoři Nápad můžete vstoupit do procesu tvorby výstavy ještě předtím, než se rozhodne o tématu. Na začátku je prázdná místnost. Co bude na jejím konci? To záleží na vás.

Navštivte Laboratoř Nápad ve Sladovně Písek
  • Adresa:
    Velké náměstí 113,
    Písek, 397 01

Jak se rodí nápad? Jaké druhy nápadů existují? Jaké téma je pro vás důležité? Jak přivést nápad do reality? Čí to byl nápad?

Co je Laboratoř? Živý, tvůrčí prostor, ateliér, který se několikrát do roka a s každým novým tématem proměňuje. Je to místo, ve kterém návštěvníci Sladovny, malí, velcí i všichni mezi tím, mohou tvořit společně s autory výstav, umělci a lektory z domova i ze zahraničí. Mohou si společně hrát, mohou se inspirovat a mohou zkoumat a poznávat svět, který k nám promlouvá.

REZIDENCE LABORATOŘ NÁPAD

První krok při realizaci Laboratoře Nápad byl učiněn devíti umělci, pedagogy a kulturními pracovníky během rezidenčního tvůrčího pobytu ve Sladovně v Písku, kterými jsou Rebekka A. Ingimundardóttir z Reykjavíku, Christian Ganzer z vídeňského muzea ZOOM, Mathias Straub ze Zwieselu, Tomáš Žižka, Štěpán Kovář a členové týmu Sladovny: Klára Mathieu, Gabriela Sokolová Loskotová, Adam Langer a Tomáš Machek.

Uskutečnil se za finanční podpory Evropské unie / Národního plánu obnovy Ministerstva kultury.

Odborným garantem projektu je Antonie Langerová (9 let).