JAKO KNOFLÍK V HLAVĚ (NA MOTIVY SLAVNÉ KNIHY KORALÍNA) - Divadlo Alfa

25.2.2020, 9:00 – 27.2.2020, 10:00

Hororová pohádka o tom, že zlo se často skrývá za nesmírně přívětivou tváří.

JAKO KNOFLÍK V HLAVĚ (NA MOTIVY SLAVNÉ KNIHY KORALÍNA) - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Koralína žije ve velkém, tajemném starém domě. Je v něm bezpočet dveří, ale jenom jedny jsou pořád zamčené. A jak už to se zamčenými dveřmi chodí, i za těmihle se skrývá něco, co by tam mělo raději zůstat. Žije za nimi rodina, která se dokonale podobá rodině Koralíny, dokonce je ve všem tak nějak lepší. Ale něco je na ní přece jenom zvláštní…

Koralínou se do Divadla Alfa po čase vrátí dětský horor, příběh je plný napětí a překvapení. A také řeší důležité vztahy v rodině, které občas nejsou ideální. Ale není ideální rodina nakonec děsivá? Nejsou lepší skuteční lidé se svými chybami a nedostatky? Neil Gaiman je velmi populární britský autor žánrů sci-fi a fantasy. Píše pro dospělé i pro děti. Řada jeho děl byla přeložena do češtiny a známá jsou i filmová zpracování jeho literárních předloh: Hvězdný prach, Nikdynikde nebo právě Koralína, jejíž filmová animovaná verze Henryho Selicka byla nominována na Oscara. A právě Koralína je díky tajemnému a imaginativnímu světu pro loutkové divadlo jako stvořená.

Koralínu pro Divadlo Alfa nastuduje hostující režisérka Linda Dušková, která pracuje v Česku a ve Francii. Geimanův román adaptuje pro divadlo společně s dramaturgyní Natálií Preslovou, která spolupracuje s Malým divadlem v Českých Budějovicích, připravuje program pro pražskou experimentální scénu NoD a účastní se dalších divadelních a festivalových projektů.

Režie: Linda Dušková j.h.
Dramaturgie: Natálie Preslová j.h., Petra Kosová