Richard III. - Stavovské divadlo

2.12.2019, 19:00 – 21:00

Prague Shakespeare Company je hrdá na to, že může opět představit Shakespearova Richard III v původním znění v anglickém jazyce. 

Richard III. - Stavovské divadlo
  • Adresa:
    Ovocný trh 1
    Praha 1 110 00

Režie: Guy Roberts
Scéna: Ryan McGettigan
Inspicient: Eric Sammons
SvětlaPřemysl Janda
Kostýmy: Eva Bellefeuille
Video: Emilio Bellu
Hudba: Chris Bakos

Vážení návštěvníci,
přijměte, prosím, naši omluvu za dnešní změnu představení (2. 12. 2019: Othello - Prague Shakespeare Company).
Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na náhradní představení (Richard III - Prague Shakespeare Company), případně je možné je vrátit do 7 dnů v místě jejich zakoupení. Pokud jsou vstupenky zakoupeny online nebo na fakturu, budou peníze vráceny bezhotovostní návratovou transakcí nebo po dohodě s oddělením objednávek ND. V případě dotazů nás kontaktujte na tel. čísle 224 901 448.

Umělecký ředitel PSC Guy Roberts režíruje a vystupuje jako Richard, muž, kterého publikum miluje nenávidět již více než čtyři sta let. Richard III je strhujícím zobrazením politiky moci - osobní i politické - v jejich nejzbožnější a nejkrvavější podobě. Deformovaný v těle i na duši je tento zkažený šílenec posedlý tím, že se stane anglickým králem. Padne? Samozřejmě, ale ne dříve, než nás všechny vezme na svou bezbožnou zábavnou jízdu.

Součástí obsazení jsou i oblíbené postavy PSC Jessica Boone jako Lady Anne a bývalá britská velvyslankyně v České republice, Jan Thompson OBE jako Královna Alžběta spolu s dalšími.

The Prague Shakespeare Company (PSC) je profesionální anglické divadlo založené v Praze. PSC se zaměřuje především na hry Williama Shakespeara a jejím posláním je představit českému, evropskému i světovému publiku představení v anglickém jazyce díky mnohonárodního souboru divadelních umělců, kteří jsou svěží, odvážní, nápadit, provokující a mimořádně přístupní; spojující pravdy minulosti s výzvami a možnostmi dneška.