Umanutá princezna - Divadlo Alfa

13.1.2020, 9:00 – 14.1.2020, 11:30

Tak, teď už vím, kam chodí krab od dvanácti do tří!!!

Umanutá princezna - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Líbezná princeznička, zakletý princ, starosvětský pan král, tajemná mořská víla, potrhlí muzikanti a stařičký sluha ….  ti všichni vystupují v komorní loutkové hříčce Umanutá princezna, která je nejnovější dramatizací tradiční italské pohádky - „Princ krab“.

Nejenom ve své slunné domovině se tato, jedna z nejstarších a nejpodivnějších italských pohádek, dočkala celé řady literárních a jevištních zpracování a nyní se poprvé představuje i českým divákům prostřednictvím inscenace plzeňského Divadla ALFA.

Příběh nás zavádí  do tajemného světa věhlasných Benátek, „kde občas mizí dělící čára mezi pevninou a mořem...“.  V těchto pohádkových kulisách se odehrává příběh o obrovitém krabovi, který je ve skutečnosti zakletým princem a o velmi, velmi svéhlavé, až „umanuté“ princezničce, která s pomocí dvou pouličních muzikantů princovo tajemství odhalí a rozhodne se jej ze zakletí vysvobodit. Zmíněné vysvobození je pak samozřejmě spojeno s „nezměrným úsilím“, které princeznička musí prokázat. Na tento obtížný, ba nebezpečný úkol, však není tak úplně sama a s pomocí přátel a v neposlední řadě i díky porozumění milujícího otce, všechno dobře dopadne, jak už bývá v pohádkách zvykem. Neokoukaný příběh, který scénicky připravil I. Nesveda, dotvářejí „kouzelné“ písně a melodie, jejichž nepochybné „kouzlo“ nakonec zlomí i „kouzla“ a čáry hudbymilovné mořské víly.

Režie: Ivan Nesveda
Výprava: Ivan Nesveda
Dramaturgie: Petra Kosová
Hudba: Michal Vaniš
Hrají: Radka Mašková, Marie Mrázková, Martina J. Hartmannová, Martin „Sádlo“ Bartůšek, Tomáš Jereš a Robert Kroupar