Relax, zábavu i poznání pod širým nebem naleznete v Přírodovědném muzeum Semenec

2. červen 2023, 9:04
Relax, zábavu i poznání pod širým nebem naleznete v přírodovědném muzeum Semenec

Přírodovědné muzeum Semenec je nevšední muzeum na okraji Týna nad Vltavou, malebného městečka uprostřed jižních Čech.

Přírodovědné muzeum Semenec nabízí dospělým, rodinám s dětmi a celkově všem milovníkům přírody odpočinek, zábavu i poznání pod širým nebem v krásném parkově upraveném areálu s vyhlídkou na údolí Lužnice a Vltavy. Na čerstvém vzduchu tu můžete vy i vaše děti zkoumat přírodu v přírodovědných sbírkách prostřednictvím interaktivních prvků či formou hry.

Rozhodně nezapomeňte vyzkoušet stezku naboso či naslepo. Až budete unaveni, můžete si v paleonalezišti prověřit svůj um a pokusit se najít pravěké kosti. V areálu můžete narazit na skřítka Čajánka, ten hlídá bylinkovou zahrádku a připravil pro vás bylinkový kvíz a skřítka Semínka, ten dbá o celý areál. Je zde také hlídač Pterodaktyl Pepa, kterého nejdete při vstupu do expozice hornin a minerálů. Je zde možnost vyrobit si vlastní odlitek zkameněliny nebo si vyrýžovat vlastní granáty a odnést si tak zajímavý suvenýr. Ve venkovní dílničce si z truhlářských zbytků můžete vyrobit originální hračku.
 
V arboretu můžete detailně pozorovat rozmanitost a pestrost přírody například ve sbírce borovic či růží. Pokud vás zajímá geologie, můžete nahlédnout do expozice Tajemství podzemního světa.
 

Pro začínající stopaře je v lese umístěný pultík se stopami zvěře, kde si budete moci své znalosti ověřit či obohatit a o kousek vedle můžete pozorovat reálná hnízda s vajíčky různých opeřenců. Najdete tu také včelařský koutek nejen pro milovníky medu a mnoho různých naučných interaktivních prvků. V areálu muzea naleznete recepci s prodejem suvenýrů a drobných pamlsků.

Muzeum nabízí programy pro školy, školky a tábory, které vedou žáky k harmonickému vztahu k přírodě a k šetrnému využívání přírodních zdrojů podle principů udržitelného rozvoje. Nabízí jim výukové a zážitkové programy, které jsou skvělé jako cíl školního výletu. Cílem je přímý kontakt dětí s přírodou. Používají zde badatelský přístup a smyslovou výchovu, rozvíjí praktické dovednosti a učí se v přírodě si nejen hrát, ale i pracovat a pohybovat se. Programy se odehrávají převážně venku, přímo v expozicích muzea.

Navštivte také další atraktivity města Týn nad Vltavou.

Přírodovědné muzeum Semenec

adresa: Semenec 846, Týn nad Vltavou, 375 01
telefon: +420 604 626 894     
e-mail: [email protected]

www.muzeumsemenec.cz

1.5.2024, 10:00 – 18:00
V letošním roce uplyne 30 let od chvíle, kdy začalo na Semenci v Týně nad Vltavou vznikat Přírodovědné muzeum Semenec. Semenec se u... více