BOHEMIA SEKT zve k prohlídce vinařství i ochutnávce bublinek

20. březen 2023, 1:05
BOHEMIA SEKT zve k prohlídce vinařství i ochutnávce bublinek

Sklenka dobře vychlazeného sektu nechybí při oslavách narozenin, složených zkoušek a vydařených projektů, při silvestrovské půlnoci, při setkání rodiny či přátel a ani u romantických chvilek ve dvou. Sekt je perfektním přípitkem i skvělým partnerem k pokrmům různých druhů. Ve Starém Plzenci se sekty rodí už od roku 1942. BOHEMIA SEKT zve celoročně milovníky bublinek, aby nahlédli pod pokličku celého procesu výroby nejznámějších českých sektů. Termín si lze jednoduše zarezervovat na Prohlídka » BOHEMIA SEKT, s.r.o.

Poodhalit tajemství sektů

Staroplzenečtí průvodci vás provedou historií výroby sektů a místy, kde se snoubí tradice a moderní postupy. Dostanete se přímo do středu dění a na vlastní oči uvidíte, jak oblíbená „Bohemka“ vzniká. Projdete celou cestu zrodu bublinek, od výběru vín do základního cuvée oblíbených sektů až po jejich lahvování. Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi výrobou sektů charmatovou a klasickou metodou. Průvodce s vámi bude sdílet všechny zajímavosti, kterými se pak nad sklenkou šumivého vína můžete mezi svými přáteli blýsknout.  Tipnete si třeba, jak dlouho trvá než se z klasického vína, tedy vína tichého, stane víno šumivé?

Po poznání ochutnání

Po zhruba hodinové prohlídce přichází řada na ochutnávku. Degustace sektů je součástí většiny prohlídkových programů. V rezervačním systému si zvolíte, jakou degustaci si budete přát. Základní degustace zahrnuje ochutnání tří sektů, rozšířená ochutnávka nabízí vzorků pět. Novinkou je degustace „Prestige“, v rámci níž ochutnáte šest vzorků sektů vyráběných tradiční metodou: Sekt pojmenovaný po nedaleké dominantě Plzeňského kraje, Chateau Radyně extra brut, který je zároveň i nejdéle nepřetržitě vyráběným sektem u nás, Bohemia Sekt Prestige rosé brut, Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut, Bohemia Sekt Prestige 36 brut a sekt Louis Girardot, nejušlechtilejší sekt ze staroplzenecké produkce, který byl servírován i britské panovnici, Její královské výsosti Alžbětě II., během její návštěvy v Praze v roce 1996. Ti, kdo zvolí tuto variantu, si kromě krásného zážitku odnesou domů také certifikát znalce sektů a lahev Bohemia Sekt Prestige 36 podepsanou sklepmistrem BOHEMIA SEKTu. Chcete-li si užít spíše ochutnávku nealkoholického Bohemia Sektu, je možné zvolit i tuto variantu. Řešíte-li dopravu osobním automobilem, vězte, že příjemnou alternativou je i cesta vlakem z Plzně, která trvá až k rodišti bublinek jen necelou čtvrthodinu.

Prohlídkové programy nově zahrnují i variantu „Business“. Jak název napovídá, tato varianta je jako stvořená pro firmy, které chtějí svým kolegům nachystat nezapomenutelný zážitek. Její podoba je doladěna na míru individuálních přání.

Domů přes vinotéku

Poslední zastávkou při návštěvě BOHEMIA SEKTu bývá místní vinotéka, v níž si lze zakoupit nejen sekty, které jste při degustaci ochutnali. Odvezete si domů nejprodávanější stálici Bohemia Sekt demi sec či sekt Bohemia Sekt Prestige? Dáte raději přednost růžové nebo nealkoholické variantě? Volba je jen na vás. Pokud byste náhodou nákup přímo na místě nestihli nebo se vám nechtělo se s lahvemi vozit, stačí kliknout na e-shop www.osobnivinoteka.cz, kde najdete celý sortiment staroplzenecké vinotéky, a ještě spousta druhů vína navíc.

BOHEMIA SEKT, s.r.o.

adresa: Smetanova 220, 332 02 Starý Plzenec
e-mail: [email protected]
telefon: +420 377 197 120

www.bohemiasekt.cz/cs/prohlidka