Užijte si Letní dobrodružství s muzeem

24. červen 2023, 6:22
Užijte si Letní dobrodružství s muzeem

Také o letošních „velkých“ prázdninách si můžete zpestřit návštěvu poboček Muzea regionu Valašsko zábavnou pátračkou po pokladu s názvem Letní dobrodružství v muzeu.

Zámek Kinských a kostel Nejsvětější Trojice ve Valašském Meziříčí

Oba objekty nabízí zcela odlišný návštěvnický zážitek. Zámek Kinských je hravý a jeho hlavní chloubou je moderně pojatá multimediální expozice. Přes 500 let starý kostela Nejsvětější Trojice naopak láká na pohodu v nově revitalizovaném parku s naučnou přírodovědnou stezkou a expozici kamenných soch. Pátrací hra začíná na zámku Kinských ve výstavách archeologických pokladů a valašských hraček. Indicie a úkoly Vás dovedou k pokladu ukrytém v areálu kostela.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Pozdně renesanční zámek v Lešné u Valašského Meziříčí láká kromě jiného i na krásné historické interiéry a rozsáhlý anglický park, který patří k nejcennějším na Moravě. Podle starodávné pověsti se ve zdejší zámecké studni zjevuje Rusalka, kterou čas od času navštěvují i malé rusalky, jež se pak různě schovávají v zámeckých pokojích, výstavách i parku. Pojďte se vydat po jejich stopách. Dozajista vedou i k pokladu.

Zámek Vsetín

V nejnavštěvovanějším z pětice objektů Muzea regionu Valašsko najdete rozsáhlou stálou expozici o Valašsku, atraktivní výstavy a například i rytířský sál s hernou pro děti. Hlavním tahákem je úžasná vyhlídka ze zdejší 60 m vysoké věže. V rámci pátračky po pokladu se vrátíte zpátky časem do doby, kdy zde přijela trávit letní prázdniny vnoučata zakladatele nábytkářského impéria. Přidáte se k jejich letnímu dobrodružství a odhalíte indicie vedoucí k truhle s pokladem?

Hvězdárna Vsetín

Hvězdárna Vsetín má pravidelně otevřeno pouze ve středu od 9 do 15 hodin, v ostatních pracovních dne po předešlé domluvě na tel. 737 211 819. Hledače pokladů zde v rámci letního dobrodružství čekají úkoly ze světa astronomie, kosmonautiky i meteorologie. Projdou také kopulí s dalekohledy i venkovním areál s řadou interaktivit a opravdovou meteorologickou stanicí. Úspěšným vyřešením otázek získají číselný kód k otevření trezoru s pokladem.

S pátračkou lze i ušetřit

Návštěvník obdrží při zakoupení vstupného na prohlídku jakékoliv pobočky muzea soutěžní kartičku. V dalších pak při jejím předložení dostane 50% slevu z běžného vstupného odpovídající jeho kategorii (plné, snížené).

Podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku @muzeumregionuvalassko.