Galerie La Femme

18. listopad 2023, 11:55
Galerie La Femme

Galerie La Femme byla otevřena v roce 2000 na Starém Městě naproti Hotelu Intercontinental. Přes svou širokou nabídku uměleckých děl se snaží klást důraz na kvalitu. Různorodostí stylů, technik, velikostí a barevného spektra vystavovaných děl chce La Femme vytvořit symbiozu, která dává návštěvníkům svobodu při výběru uměleckého díla. Víc než o klasickou výstavní síň se jedná o příjemné místo v centru Prahy, kde můžete strávit čas jak s díly renomovaných umělců, tak poznávat nová jména na české, ale i slovenské výtvarné scéně.

Galerie díla nejen vystavuje, ale sama se spolupodílí na vzniku některých z nich. Vybraným umělcům pravidelně zadává takzvané Domácí úkoly a touto netradiční cestou vzniká mnoho zajímavých prací. Osloveno je vždy okolo šedesáti umělců, kteří tvoří dílo na společné téma. Domácí úkoly pro Galerii La Femme tvoří známí autoři jako třeba Jiří Anderle, Michael Rittstein, Miroslav Jiránek, Jiří Slíva, Boris Jirků a mnoho dalších. Za dobu trvání galerie vzniklo na třicet těchto zadání, při kterých byly vytvořeny stovky děl.

Mezi nejúspěšnější náměty ze série Domácích úkolů patří Pocta Bohumilu Hrabalovi, kterou Galerie La Femme vyhlásila u příležitosti stého výročí narození spisovatele. V roce 2014 La Femme uspořádala velkou výstavu na Staroměstské radnici, odkud se pak přehlídka přesunula do Českého centra v Budapešti, dále do Tatabánye, do slovenské Prievidze a také do Pražského domu v Bruselu. Poté ji diváci mohli navštívit v několika českých městech.

Galerie La Femme čítá ve své databázi přes tři sta výtvarníků, většinou současných českých a slovenských autorů jako je J. Velčovský, J. Mžyk,Vl. Suchánek, E. Mansfeldová, Tyleček, I. Kitzberger, J. Hladík, R. Brichcín, J. Tichý, J. Achrer, Fr. Hodonský, Vl. Brunton, M. Chabera, R. Pauch, J. Šuhájek, M. Jiránek, B. Eliáš, R. Kočí, Z. Tománek, P. Nižňanský, J. Samek a mnoho dalších.

Galerista Miroslav Lipina využívá ve svém oboru svých dlouholetých zkušeností a znalostí získaných během 30leté praxe v oblasti výtvarného umění. Spolupracuje s nadacemi a se členy českých uměleckých spolků. Je členem Svazu českých umělců grafiků (SČUG) Hollar. Jeho každodenní kontakt s výtvarníky umožňuje nabídnout jak renomované umělce, tak i začínající autory.

 

Galerie La Femme

adresa: Galerie La Femme, Bílkova 2, 110 00 Praha 1

telefon: +420 224 812 656
e-mail: [email protected]
http://www.glf.cz

Akce Galerie La Femme

26.2.2024 – 16.4.2024, 23:59
Obrazy, grafiky, sochy, sklo českých současných umělců. více