Prosinec v Muzeu MHD. Přijměte pozvání na svezení se historickou linkou 42!

29. listopad 2021, 13:34
Prosinec v Muzeu MHD. Přijměte pozvání na svezení se historickou linkou 42!

Projeďte se stylovými historickými tramvajovými vozy, které brázdí Prahu už od doby Rakousko-Uherska nebo některou z tramvají typu T, které patří do pražských ulic od padesátých let minulého století! S celodenní jízdenkou si můžete neomezeně užívat okružní jízdu a nastupovat a vystupovat kdykoli se vám zlíbí! Celá trasa, která vás proveze kolem nejdůležitějších pražských památek, trvá necelou hodinku. Můžete tedy kdykoli vystoupit, prohlédnout si krásné památky a pak zase pokračovat v cestě. Celá trasa je pro vás připravena tak, aby všechny památky byly v docházkové vzdálenosti od zastávky tramvaje. Atmosféru staré Prahy můžete nasát během každého pátku, soboty i neděle v prosinci. Jízdenky ve vánočně nazdobené tramvaji Vám prodá i cvakne průvodčí v dobové uniformě.

Budete-li mít ve svém mobilním telefonu zdarma staženou aplikaci Prague trips, naleznete tam i audio průvodce po celé lince, který vás seznámí s pamětihodnostmi za okny tramvaje.

Otevřené muzeum

Stařičká vozovna (více než 112 let stará) kousek od Pražského hradu ukrývá nejeden technický unikát. Expozice mapuje vývoj dopravy v Praze už od dob koňské dráhy. Děti si mohou vyzkoušet, jak se řídila stará tramvaj či autobus. Obdivovat můžete jednu z nejucelenějších sbírek tramvají na světě. Muzeum je otevřeno každý víkend do 19. prosince. O vánočních svátcích a na začátku nového roku budeme mít otevřeno následovně: v neděli 26. prosince od 9 do 17 hodin, ve středu 29. prosince od 13 do 18 hodin, v neděli 2. ledna od 9 do 17 hodin. Těšíme se na Vás.Také v Muzeu můžete využít audio průvodce v aplikaci Prague Trips, který vás seznámí s mnoha zajímavostmi vystavených exponátů.

Omlouváme se, ale ve dnech 24. a 25. prosince a 1. ledna máme zavřeno.

Mimořádné komentované prohlídky

Dozvědět se o dopravě ještě “něco navíc” je sen každého zvídavého člověka. Ve středu 1. prosince od 17:30 hodin Vás muzeem provede sám František Křižík, popovídá něco o svém životě i o počátcích tramvajové dopravy.  Pokud se s panem Křižíkem nestihnete setkat, udělejte si čas na “Tajemnou prohlídku muzea”. Hra světel a osvětlení k zimě patří. Domů si odnesete nejen čarovný zážitek téměř živých tramvají, ale i nové poznatky o dopravě v minulých i dnešních časech. Tato prohlídka se koná v úterý 28. prosince od 17 hodin.

Vánoční tramvaje

Dopravní podnik hlavního města Prahy a Muzeum MHD pro Vás připravilo celou flotilu vánočních vozidel. Z vozovny Střešovice vypravujeme rovnou tři tramvaje. Tramvaje T3 6921 a T3SUCS 7001 můžete potkat na lince 2 mezi Petřinami a Nádražím Braník a historickou tramvaj 2210 vyrobenou v legendární smíchovské továrně Ringhoffer na lince 42, kterou vypravujeme každý týden od pátku do neděle. Přijďte si advent a vánoční svátky v příjemné atmosféře. Aktuální vypravení najdete na sociálních sítích Muzea MHD.

Vstupenky a bližší informace najdete na stránkách www.fanshop.dpp.cz a na Facebooku či instagramu Muzeum MHD