To nejlepší z Prahy - Strašidelná Praha

8.5.2024, 14:00 – 17:00

Naše výprava má dvě části oddělené pauzou pro načerpání sil. První část je věnována Pražskému hradu a Malé Straně, druhá pak Karlovu mostu  a Starému Městu.

Cena vstupenky: 8.5.2024 sváteční cena 350/250 Kč Kč

Celkově akce trvá přibližně tři hodiny. Není to mnoho, ale věřte, že během této doby uvidíte vše nejdůležitěší a nejkrásnější, všechno to, co v Praze rozhodně stojí za vidění.

Sraz na procházku je u Lvího dvora. Poté vstoupíte do areálu Pražského hradu. Projdete všechna tří nádvoří,  budete obdivovat Katedrálu svatého Víta, Starý královský palác  a Baziliku svatého Jiří. V kostce si vyposlechnete dějiny národa českého, od nejstarších Přemyslovců, přes Lucemburky a Jagellonce až po vládu Habsburků a vznik samostatné Československé republiky. Po zámeckých schodech sejdete na Malostranské náměstí, kde bude následovat třicetiminutová pauza.

V druhé části vycházky přejdete přes Karlův most a ponoříte se do křivolakých uliček Starého Města. Staroměstské s náměstí s radnicí a Orlojem, Týnským chrámem a svojí neopakovatelnou atmosférou vás jistě nenechá na pochybách, že Praha je prostě náš poklad.

Ve vyprávění průvodce nebude chybět ani celá řada tajemných příběhů a legend. Jak jinak, vždyť Praha je opředena starým tajemstvím. Pojďte je s námi poodhalit!

Podrobné informace
  • delka prochazky: 180 min
  • cena: 550 Kč
  • Děti do 6 let zdarma.
Sraz
Lví dvůr (na rohu u kavárny), u zastávky tram Pr. hrad