Prázdninový výlet do Centra řemesel a bylinných zahrad Botanicus v Ostré

24. červen 2023, 11:04
Prázdninový výlet do Centra řemesel a bylinných zahrad Botanicus v Ostré

Přemýšlíte kam vyrazit s dětmi na výlet a máte chuť vyzkoušet si tradiční řemesla? Chcete vidět brusiče kamene při práci, mlýn s vodním kolem, poznat atmosféru středověké vesnice? Podívat se, jaké znali lidé bylinky a stromy, zablou­dit v bludišti? Vyrazte do Centra řemesel a bylinných zahrad nedaleko Prahy v Ostré u Lysé nad Labem.

V průběhu celé sezony si s dětmi můžete vyzkoušet starobylá řemesla jako je výroba mýdla, ručního papíru, svíčky, provazu nebo keramiky. Poté si můžete projít bylinné zahrady, zabloudit v bludišti nebo si v zahradách jen v klidu odpočinout a užít si hezký den v přírodě. Nezapomeňte také navštívit Arboretum Dagmar a Václava Havlových s jedinečnou botanickou sbírkou dřevin a prohlédnout si výstavu fotografií na travnaté ploše.

Každou sobotu můžete v našem divadle shlédnout kejklířská, divadelní či hudební vystoupení. Vybrané soboty jsou doplněné doprovodným programem, při kterém se dozvíte něco o jedlých květech či rakytníku.

Otevírací doba v červenci a srpnu

Út – Ne       10–17 hodin.           

Společně s Centrem řemesel je otevřen také obchod Botanicus v Ostré, kde kromě přírodní kosmetiky a bio potravin, které jsou vyráběny ze surovin vypěstovaných v našich zahradách, naleznete také sezónní nabídku zeleniny z našich zahrad.

Více informací k návštěvě, kalendář akcí, mapu centra řemesel i zahrad naleznete na www.botanicus.cz nebo na tel.: 325 551 235.