Matějská pouť aneb jaro začíná každý rok na Výstavišti Praha Holešovice

12. březen 2015, 9:59
Matějská pouť aneb jaro začíná každý rok na Výstavišti Praha Holešovice

Jak poznáte, že po dlouhé zimě už konečně začíná jaro? V Praze máme jasno. Jakmile všichni Matějové oslaví svůj svátek, tak o nejbližším víkendu se otevře brána holešovického Výstaviště Praha a pouť může začít!

Matějská je otevřena návštěvníkům tradičně od úterý do pátku 14:00 - 21:00, o víkendech 10:00 - 22:00. Pozor, v pondělí je zavřeno. Vyzkoušet můžete některou ze 120 českých i zahraničních atrakcí, dát si cukrovou vatu, vystřelit drahé polovičce papírovou růži, nebo si prostě jen užívejte pohodovou pouťovou atmosféru.

Na co se můžou těšit silnější povahy?

Pro silnější povahy (a především žaludky) si Matějská pouť přichystala novinku v podobě atrakce Tower, aneb volný pád dlouhý nekonečných 90 metrů. Doporučujeme dát si oběd až později…

Odvážlivci a milovníci adrenalinu by dále měli vyzkoušet atrakce Booster, hydrauliku Jumbo, Rock it, hydraulickou megaatrakci Sound maschine nebo Spiel. Pokud se chcete po areálu Výstaviště pořádně porozhlédnout (a netrpíte fóbií z výšek), určitě vyzkoušejte 50 metrů vysoký řetízkový kolotoč Snou J. E. T. Caroussel. A jestli se rádi bojíte, zkuste strašidelný zámek Triller.

Matějská pouť - fenomén pro děti každého věku ...

Na Matějské pouti si přijdou na své i klidnější jedinci nebo rodiny s dětmi. Klasicky nebude chybět ani tradiční atrakce jako je staročeská Lochneska, střelnice či tradiční horská dráha a ruské kolo.

Pro ty nejmenší je přichystáno na 30 různých atrakcí, jako jsou například autíčka, řetízkové, hydraulické i podlahové kolotoče, Buggy auta, nafukovací skákadla či vláčky. Novinkou jsou též dětské tanky, které jsou obdobou čtyřkolek a jezdí v terénu.

Tradiční laskominy - i to je Matějská!

Pokud vám po náročném dni plném zábavy vyhládne (jestli vůbec po návštěvě určitých atrakcí), k dispozici je tu řada restaurací (Pražan, Na Střídačce, občerstvení U Marolda, 5 občerstvení Check Point), nebo stánků s malým občerstvením. Chybět samozřejmě nebude ani stánkový prodej s nejrůznějším zbožím, jako jsou například hračky, žertovné předměty nebo bižuterie. Rozhodně si nenechte tuto skvělou jarní akci ujít, pamatujte, máte čas do půlky dubna!

Matějská pouť 2016 - aktuální informace

autor Martina Svobodová