Daniel Landa oficiálně ohlásil návrat na koncertní pódia! Daniel Landa - Žito tour 2014

9. prosinec 2013, 15:15
Daniel Landa oficiálně ohlásil návrat na koncertní pódia! Daniel Landa  - Žito tour 2014

Na podzim příštího roku chystá velkolepou show ŽITO TOUR 2014 s celkem čtyřmi koncerty v Ostravě, Pardubicích, Brně a Praze.

Sám Landa alias Žito spatřuje v přípravách tohoto unikátního projektu začátek realizace své mystery show Žito.  Vstupenky na turné jsou již v prodeji. K propagaci turné vznikl singl Král a klaun, který bude v nejbližších dnech nasazován do rádií.

"Krylův Král a klaun je pozdrav pro radost a nese i alegorické vysvětlení motivace projektu Žito, jehož jsou koncerty součástí," přiblížil svůj vztah k legendární písni Karla Kryla Daniel Landa. Videoklip k singlu Král a klaun se natáčel v Českém Krumlově.  Aktuální aktivity Daniela Landy nejen v hudební oblasti předznamenává klip k druhému novému singlu, skladbě Lagu, ve kterém se Landa alias Žito potápí mezi žraloky pod mořskou hladinou. Videoklip je sestříhán z dokumentárních záběrů, pořízených v rámci plnění prvního z avizovaných sedmi "kejklí" kouzelníka Žita, a to "zaplavat si na ploutvi žraloka tygřího".

"Letos se naše snažení rovnalo spíš jen poznávání prostředí, nácvikům a přípravám, příští rok se jede tenhle úkol plnit naostro,"dodal Landa. 

Videoklipy k oběma singlům, Král a klaun i Lagu, si můžete prohlédnout zde www.daniel-landa.cz

Daniel Landa nastartoval úspěšnou sólovou kariéru, rámovanou více než 1 200 000 prodaných CD, milióny zhlédnutí jeho písní na kanálu Youtube, desítkami koncertů ve velkých halách, množstvím nejrůznějších českých hudebních cen. Značné pozornosti a četných repríz se dočkaly jeho muzikály Krysař, Tajemství, Touha a naposledy opera Klíč králů. Hudební drama Tajemství Zlatého draka, pod kterým je Daniel Landa podepsán coby autor scénáře i hudby, je divácky nejúspěšnějším představením v historii Národního divadla Brno. 

Vstupenky na ŽITO TOUR 2014 jsou v prodeji v síti Ticket Art a TICKETPORTAL v cenách od 490 do 790 Kč. 

Termíny koncertů

23. 11. 2014 - Ostrava, ČEZ Aréna 
25. 11. 2014 - Pardubice, ČEZ Aréna 
27. 11. 2014 - Brno, BBV pavilon P 
29. 11. 2014 - Praha, TipSport Arena

O2 arena