Třicáté narozeniny olomouckých Black Ladies - Jazz Tibet Club

17.5.2024, 18:55 – 20:25

Black Ladies je olomoucká hudební formace složená z pěti flétnistek. Často vystupuje doplněna o rytmickou skupinu tvořenou pro změnu čtyřmi muži. Skupina začala vznikat kolem roku 1993 při ZUŠ Žerotín v Olomouci. U jejího zrodu stál stávající umělecký vedoucí Vít Janečka a první flétnistka Petra Zsigraiová. Od té doby proběhlo mnoho změn v obsazení. Hudební směřování a image však zůstaly nezměněny.

Třicáté narozeniny olomouckých Black Ladies - Jazz Tibet Club
  • Adresa:
    Sokolská 48
    Olomouc 779 00

Repertoár tohoto seskupení tvoří klasické i moderní kusy, jazzová témata světových i olomouckých autorů a v neposlední řadě filmové a popové melodie.

Skupina pořádá ve své rodné Olomouci jednou až dvakrát do roka samostatné koncerty. Pravidelně doprovází svatební obřady, vernisáže či jiné společenské akce v Olomouci a v jejím širokém okolí.

Aktuálně vystupuje v této sestavě: Petra Zsigraiová, Helena Macháčková, Petra Janečková , Terezie Táborská, Marie Bräuerová (flétny), Milan Ludvík (klavír), Honza Žůrek (kontrabas), Honza Cviček (kytara), Michal Škoda (bicí).

Hostem koncertu je olomoucké saxofonové uskupení Tatáž Kvartáž vesložení Pavel Krchňák (baryton), Martin Stánec (soprán), Tadeáš Venkrbec (alt), Petr Chrobák (tenor).