The Music Digest – Moderní Jazz v Jazz Tibet Clubu

13.5.2024, 20:00 – 22:00

Poslechové pořady The Music Digest v podání hudebního žurnalisty Dana Sywaly (ČT art, ČRo Jazz, Full Moon) se staly pevnou součástí programu pražského klubu Palác Akropolis. Pro mimopražské kluby Dan připravuje speciální program věnující se modernímu jazzu, se kterým nyní přijíždí i do olomouckého Jazz Tibet Clubu.

Cena vstupenky: 200 Kč
The Music Digest – Moderní Jazz v Jazz Tibet Clubu
  • Adresa:
    Sokolská 48
    Olomouc 779 00

Hosty večera budou Radim Přidal, kytarista skupiny Point of Few a on line se připojí i skladatelka a klavíristka Nikol Bóková.

Dvouhodinová video prezentace „The Music Digest – Moderní Jazz“ má za cíl představit některé z nejzajímavějších aktuálních umělců z české i mezinárodní hudební scény věnující se jazzu, ať už tradičnějším způsobem nebo experimentálnější. Výběr je ovlivněn osobní praxí moderátora, který s těmito umělkyněmi a umělci vedl rozhovory nebo o nich připravoval pořady mapující jejich kompletní tvorbu.

Poslechové pořady Dana Sywaly probíhají od roku 2017, začaly jako čistě charitativní projekt pro SONS - Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých. „Hlavní inspirací mi byl Steven Wilson, významný britský prog rockový hudebník, který si během našeho rozhovoru postěžoval, že lidé dnes nemají prostor na dvě hodiny zavřít oči a poslouchat hudbu. Stejně tak Jiří Černý, se kterým jsme společně působili v redakci magazínu Rock&All a toho roku vedli na téma našich poslechovek rozhovor.

Sywala působí aktuálně v týmu ČRo Jazz, ČT art, Full Moon, Harmonie a na své platformě Rock’n’Roll Journalist. V minulosti působil v Televizi Seznam, jedenáct let byl součástí redakce magazínu Muzikus. Věnuje se především rozhovorům a mezi jeho nejznámější hosty patřili mimo jiné Adam Clayton (U2), Jason Newsted (ex-Metallica), Stewart Copeland (The Police), Richard Kruspe (Rammstein), Andrea Bocelli, Slash, Mike Shinoda (Linkin Park), Avishai Cohen nebo Goran Bregović.