Shakespeare 2024: Hamlet (en) - Pražský hrad

23.8.2024, 20:30 – 23:00

Hra je uváděna v angličtině s českými titulky. Hamlet, Shakespearova nejslavnější hra a jeho největší postava, přichází do Prahy v nové, oslnivé vícejazyčné inscenaci vycházející z anglického textu, na které se podílí skvělý umělecký soubor z celé Evropy.

Cena vstupenky: 550-1390 Kč
Shakespeare 2024: Hamlet (en) - Pražský hrad
  • Adresa:
    Pražský hrad
    Praha 1 118 00

Tato nová, neotřelá a fascinující inscenace ukazuje, že v mnoha ohledech i MY JSME HAMLET – a zabývá se ústředními otázkami existence: Kdo jsem? Proč existuji? Co musím dělat? Inscenace vzniká v produkci Prague Shakespeare Company, Bremer Shakespeare Company (Německo) a Oděského akademického ukrajinského hudebně-dramatického divadla Vasyla Vasylka ve spolupráci s Letními shakespearovskými slavnostmi a je finančně podporována z fondu EU Kreativní Evropa.

V hlavních rolích se představí oblíbení členové PSC Jessica Boone, Taylor Napier, Karel Heřmánek mladší, Gregory Gudgeon a Guy Roberts spolu s hvězdami německého a ukrajinského divadla. Režie: Guy Roberts. Představení je uváděno v angličtině s vybranými pasážemi v češtině, němčině a ukrajinštině s českými titulky obsahujícími překlad Martina Hilského.