DSB 2024: Alchymisti: Zlatodějný teatrolab - Divadlo Polárka

Neděle, 19.05.2024 14:00 | další termíny

„Jest jisté, že to, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby dokonány byly divy jediné věci.“ Smaragdová deska

Cena vstupenky: 180 Kč
DSB 2024: Alchymisti: Zlatodějný teatrolab - Divadlo Polárka
  • Adresa:
    Tučkova 922/34
    Brno 602 00

Přeměna kovů na zlato? Víc. Hledání nesmrtelnosti? Ještě víc. Kámen mudrců? Ještě mnohem víc! Alchymie není jen pár kejklů a halabala kabala. Jistě, vždycky se najde nějaký ten mazaný podfukář, kazící ostatním styl. Ale skuteční alchymisté jsou vědci i umělci, filosofové i mystikové, a především perfekcionisté, kteří touží po dokonalosti. Svět, jak ho známe my, je jen stínem toho, čím býval kdysi. A svět, který bude zítra, není ani setina odrazu toho, co máme dnes. Byli to alchymisté, kteří učinili Objev. Tajemství, které nemělo být nikdy vysloveno, ani světem spatřeno – ale copak mohou mlčet, když na svých bedrech nesou tíhu tohoto světa?
Imerzivní inscenace pro starší i mladší publikum vám umožní nahlédnout do pěti alchymistických laboratoří, založených samotným Velmistrem tajného řádu (a císařem, jistě!) Rudolfem II. Habsburským. A – budou-li znamení příznivá – dát tak světu ještě jednu šanci.

Inscenace Alchymisti je vyvrcholením koprodukčního projektu souboru Geisslers Hofcomoedianten a Rádia Junior a součástí mezinárodního projektu We can change the world v programu EU Creative Europe.

Koprodukční projekt Geisslers Hofcomoedianten a festivalu Divadelní svět Brno.

Termíny