Relax park Bouzov — minikáry, koloběžky i lanovka dlouhá 137 metrů!

13. prosinec 2023, 17:39
Relax park Bouzov — minikáry, koloběžky i lanovka dlouhá 137 metrů!

Relax park Bouzov je zábavní park, který se nachází ve středozápadní Moravě, v Olomouckém kraji, jen nedaleko romantického hradu Bouzov. Kdo má rád sport, zábavu a adrenalin, ten si najde v Relax parku to své.

Jízda na minikárách v Relax parku Bouzov

Jízda na minikáře anebo na koloběžce je zajímavý, adrenalinový zážitek. Minikáry jsou vybaveny vysoce účinnými brzdami, takže lze na trati v případě nebezpečí kdykoliv zastavit. Každý si sám může ručně regulovat rychlost jízdy brzdami, což ještě umocňuje zážitek. Přibržďováním si po celou dobu jízdy volíte rychlost na kterou stačíte, důležité je neustále se dívat na cestu a plynule řídit. Káry se řídí pomocí nohou a brzdy se ovládají ručně. Minikáry mají různou délku a podle této délky na nich mohou jezdit děti i dospělé osoby. Možná je také jízda s menšími dětmi na klíně dospělé osoby. Pro jízdu na minikáře je nejdůležitější, aby jezdec byl dostatečného vzrůstu (135 cm) a dosáhl nohama na řízení. Kára je nízká, a proto velmi stabilní, takže se prakticky nedá převrátit. Při menší frekvenci provozu si může menší kolektiv vzájemně zazávodit, změřit síly a porovnat si dosažené časy. Sjet si tu můžete 525 metrů dlouhou dráhu s mnoha zatáčkami. Nahoru vás vyvezou vlekem.

Další zajímavé atrakce parku

Pro ty, kteří nechtějí jezdit na minikárách nebo nemají k samostatné jízdě potřebnou výšku, jsou zde k jízdě připraveny koloběžky

Obří, vzduchem plněná trampolína, je oblíbenou zábavou především pro menší děti. Ale i parta studentů či rodičů s dětmi se umí na trampolíně pěkně vydovádět. 

Lanovka dlouhá 137 metrů patří mezi nej adrenalinové zážitky. V celotělovém horolezeckém úvazku se zde proletíte pod vedením instruktorů. Atrakci oblibují i malé děti – je vhodná pro děti již od 4 let.

V lese okolo hradu Bouzov jsou rozmístěny pevné kontroly orientačního běhu. K dispozici jsou zde mapy se všemi kontrolami nebo mapy s předtištěnou tratí pro začátečníky.

Místo je vhodné pro školní výlety, není nic lepšího než utužovat kolektiv právě tady. Zábava ale není určena pouze pro děti. Areál si s oblibou objednávají také firmy nebo pracovní kolektivy k pořádání teambuildingů.

http://relaxparkbouzov.cz/