Lodě na Labi 2024 - hotelová loď Florentina

29.4.2024 – 8.5.2024, 23:59

Akce Lodě na Labi v Nymburce, pořádaná již druhým rokem na hotelové lodi Florentina, slouží jako podpora lodního turismu a zároveň nabízí pestrou škálu kulturních aktivit. Centrem akce je Florentina, jediná hotelová loď na Labi, která se stává prostředím pro celodenní program.

Mezi hlavní aktivity patří vyhlídkové projížďky lodí po Labi, které umožňují účastníkům objevovat krásy okolní krajiny z unikátní perspektivy řeky. Součástí akce je rovněž tradiční řemeslný a pochoutkový jarmark, kde si návštěvníci mohou zakoupit unikátní výrobky a ochutnat regionální speciality.

Pro milovníky vodního sportu jsou připraveny ukázky hausbotů a nafukovacích plachetnic, které představují zajímavý pohled na tradiční i moderní vodní dopravu. Kromě toho je festival bohatý na kulturní akce, jako jsou hudební vystoupení různých žánrů, talkshow se zajímavými hosty, a divadelní představení určená nejen dospělým, ale i rodinám s dětmi.

Celkově je tato kulturní akce spojením zážitkových aktivit spojených s vodou a lodním prostředím, doplněných o bohatý program uměleckých a kulturních akcí, který přispívá k oživení turistického ruchu v regionu.