Čtvrteční ateliér pro děti 8⁠–⁠10 let - Veletržní palác

29.2.2024 – 20.6.2024, 23:59

Čtvrteční ateliér má za cíl být otevřeným tvůrčím prostorem, ve kterém společně prozkoumáváme umění ze sbírek Národní galerie Praha, ale také mimo ni. 

Čtvrteční ateliér pro děti 8⁠–⁠10 let - Veletržní palác
  • Adresa:
    Dukelských hrdinů 530/47,
    Praha 7, 170 00

Ateliér je místem pro hru, experiment, vzájemnou inspiraci, dialog a všetečné otázky. Každý týden se na ateliéru ponoříme do světa umění plného různých přístupů umělců napříč obory a časem. Seznámíme se s jejich myšlenkami a osobními příběhy. Během roku se setkáme s malbou, kresbou, grafikou, sochařskou tvorbou, prostorovou tvorbou, fotografií a dalšími tradičními i experimentálními technikami. Postupně se naučíme média svobodně užívat a volně kombinovat. Ateliér je místem, ve kterém je vítán vlastní názor a individuální potřeby dětí. Poznávat svět umění je dobrodružství. Buďte také jeho součástí.  

Lektorka: Mgr. Šárka Matoušková v Národní galerii Praha působí jako výtvarná lektorka. Věnuje se vzdělávání dětí všech věkových skupin a dospělých. Vytváří vzdělávací programy pro školy, workshopy pro veřejnost a podílí se také na vzdělávacích seminářích pro pedagogy výtvarných oborů. Ráda hledá stále nové možnosti při tvorbě. Nebojí se experimentu a improvizace. Vystudovala výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a knižní grafiku a ilustraci na Vyšší odborné škole Hellichova.  
Jak správně zapsat vaše dítě na Ateliér pro děti? 
  1. Pro zápis na Ateliér pro děti je nutné vytvořit rezervaci a uhradit účastnický poplatek.
  2. Přes tlačítko VSTUPENKY proveďte úhradu kurzu přes GoOut a poskytněte Souhlas s podmínkami Ateliérů pro děti a prohlášení zákonného zástupce.
  3. Vstupenka na kurz vám bude doručena na váš e-mail.
  4. Na základě přijaté platby za kurz zapíšeme vaše dítě na seznam účastníků.   
  5. Zhruba týden před zahájením kurzu vám pošleme praktické organizační informace.

Termíny, kdy se ateliér nebude konat: 27. 6. 2024 
 
Cena: 2560 Kč / Cena obsahuje lektorské vedení, výtvarné materiály a pomůcky. / Doba trvání: vždy ve středy 15.30 ⁠⁠–⁠⁠ 17.00 hod. / Místo setkání: u pokladen ve Veletržním paláci / Předprodej vstupenek přes GoOut od 22. 1. 2024 do vyprodání kapacity ⁠–⁠ ateliér je vyprodaný.