Lanové centrum PROUD Praha je ideálním místem zábavy, adrenalinu a dobrodružství

7. listopad 2023, 12:43
Lanové centrum PROUD Praha je ideálním místem zábavy, adrenalinu a dobrodružství

Lanové centrum Proud se nachází v pražských Vysočanech a je zajímavým venkovním dobrodružstvím a aktivitou vhodnou pro rodiny, skupiny přátel i jednotlivce. Jedná se o adrenalinový park s lanovými dráhami a různými překážkami, které umožňují návštěvníkům vyzkoušet si své dovednosti a odvahu.

O lanovém centru PROUD a pro koho je vhodné

Lanové centrum PROUD Praha je otevřeno každý den od úsvitu do soumraku po celý rok. Převážná většina programů v pražském lanovém centru je na objednávku, tzn. Rezervace minimálně 3 dny předem. V ceně každého programu je vlastní program na lanových překážkách, odborně vyškolený instruktor, veškeré potřebné vybavení. Jelikož je lanové centrum Proud areál pod širým nebem, je proto nutné vzít si oblečení na program podle aktuálního počasí.

Program je vhodný pro každého od věku 6 let, účast menších dětí na programu lze na základě konzultace při objednávce. Děti od 10 let se již mohou učit jistit.

Struktura programu v lanovém centru PROUD

Většina programů v lanovém centru má pevně danou ověřenou strukturu. Začíná se krátkým blokem aktivit zvaných Icebreakers a Dynamics. Jsou to drobné aktivity zaměřené na navození příjemné atmosféry, poznání účastníků a zároveň na protažení těla. Po tomto rozcvičení následují nízké lanové překážky. Jsou to překážky do 1 metru nad zemí a slouží k bezpečnému nácviku překonávání překážek. Účastníci jsou rozděleni do malých skupinek a navzájem se jistí. Dalším bodem programu je obléknutí celotělových úvazků a nácvik jištění na trenažéru. Jde o výuku správné a účelné techniky jištění, klienti se totiž během programu jistí sami. Jakmile všichni zvládají bezpečné jištění, skupina se přesouvá k hlavnímu bodu programu a tím jsou vysoké překážky. Začíná se většinou na překážkách individuálních, kdy účastník překonává překážku sám. V průběhu programu se skupina dostává také na vysoké překážky týmové. Tyto překážky jsou záměrně konstruovány tak, aby je jeden člověk nemohl zvládnout, a proto je překonává dvojice společně. Důležitou roli zde hraje spolupráce, komunikace a důvěra.

Závěrem delších programů je připraven skok, tzv. Big swing. Je to třešnička na dortu pro odvážné. Tato obří houpačka z výšky 16 metrů nad zemí prověří vaši odvahu. Po jejím absolvování zažijete nepřekonatelný pocit euforie.

Lanové centrum PROUD Praha

adresa: Rubeška 393/7, Praha 9 - Vysočany, 190 00
telefon: +420 605 215 396
e-mail: [email protected]

www.lanovecentrum.cz