Středeční ateliér pro děti 6⁠–⁠8 let - Veletržní palác

28.2.2024, 15:30 – 19.6.2024

Nechte u nás vzdělávat své děti! Na pravidelných ateliérech v Národní galerii v přímém kontaktu s originály uměleckých děl. 

Středeční ateliér pro děti 6⁠–⁠8 let - Veletržní palác
  • Adresa:
    Dukelských hrdinů 530/47,
    Praha 7, 170 00

Středeční ateliér má za cíl, být otevřeným tvůrčím prostorem, ve kterém společně prozkoumáváme umění ze sbírek Národní galerie Praha, ale také mimo ni. Ateliér je místem pro hru, experiment, vzájemnou inspiraci, dialog a všetečné otázky. Každý týden se na ateliéru ponoříme do světa umění plného různých přístupů umělců napříč obory a časem. Seznámíme se s jejich myšlenkami a osobními příběhy. Během roku se setkáme s malbou, kresbou, grafikou, sochařskou tvorbou, prostorovou tvorbou, fotografií a dalšími tradičními i experimentálními technikami. Postupně se naučíme média svobodně užívat a volně kombinovat. Ateliér je místem, ve kterém je vítán vlastní názor a individuální potřeby dětí. Poznávat svět umění je dobrodružství. Buďte také jeho součástí.  

Lektorka: Mgr. Šárka Matoušková v Národní galerii Praha působí jako výtvarná lektorka. Věnuje se vzdělávání dětí všech věkových skupin a dospělých. Vytváří vzdělávací programy pro školy, workshopy pro veřejnost a podílí se také na vzdělávacích seminářích pro pedagogy výtvarných oborů. Ráda hledá stále nové možnosti při tvorbě. Nebojí se experimentu a improvizace. Vystudovala výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a knižní grafiku a ilustraci na Vyšší odborné škole Hellichova.  
Jak správně zapsat vaše dítě na Ateliér pro děti? 
  1. Pro zápis na Ateliér pro děti je nutné vytvořit rezervaci a uhradit účastnický poplatek.
  2. Přes tlačítko VSTUPENKY proveďte úhradu kurzu přes GoOut a poskytněte Souhlas s podmínkami Ateliérů pro děti a prohlášení zákonného zástupce.
  3. Vstupenka na kurz vám bude doručena na váš e-mail.
  4. Na základě přijaté platby za kurz zapíšeme vaše dítě na seznam účastníků.  
  5. Zhruba týden před zahájením kurzu vám pošleme praktické organizační informace.
Pro nové účastníky poskytujeme první / zkušební lekci ateliéru zdarma. 
Cena obsahuje předplatné 15 lekcí na Středečním ateliéru od 28. 2. 2024 do 19. 6. 2024. 
 
Termíny, kdy se ateliér nebude konat: 26. 6. 2024 
 
Cena: 2400 Kč / Cena obsahuje lektorské vedení, výtvarné materiály a pomůcky. / Doba trvání: vždy ve středy 15.30 ⁠⁠–⁠⁠ 17.00 hod. / Místo setkání: u pokladen ve Veletržním paláci / Předprodej vstupenek přes GoOut od 22. 1. 2023 do vyprodání kapacity.