Zoologická zahrada v Praze láká rozmanitou faunou

8. srpen 2023, 13:24
Zoologická zahrada v Praze láká rozmanitou faunou

Při návštěvě trojské zoo vás čeká nejen pestrá přehlídka zvířat z celého světa, ale i jedinečné přírodní scenérie a podmanivé výhledy na celou Prahu.

Ne nadarmo je Zoo Praha označována jednou z nejoblíbenějších zoologických zahrad na světě. Návštěvníky lákají nejen zvířata, ale také doprovodný program a akce. Pražská zoo celoročně nabízí svým návštěvníkům komentovaná krmení zvířat, prohlídku zahrady s průvodcem, speciální programy Chovatelem v zoo, zážitkové programy pro děti a vzdělávací programy pro školy. Ve vybraných měsících se mohou zájemci přihlásit na atraktivní noční prohlídku zoo.

Zoo Praha byla poprvé otevřena v roce 1931 a během své existence se vypracovala mezi nejprestižnější zoo světa. Zoo se snaží vytvářet pro svá chovaná zvířata co nejoptimálnější podmínky, aby měla příležitost rozvinout nejširší rejstřík přirozeného chování.

Na necelých 60 hektarech zde můžete navštívit 15 pavilonů a přes 5 400 jedinců náležejících k 685 druhům, od brouků, ryb, želv a hadů až po žirafy, antilopy, tygry či lvy. Savci, ptáci, plazi, ryby — osazenstvo zahrady je vskutku rozmanité. Mnoho druhů patří mezi ohrožené, některé z nich se v přírodě téměř nevyskytují. Chloubou pražské zoo je Údolí slonů, ve kterém lze sledovat stádo slonů indických, včetně slůňat. Výjimečný je Darwinův kráter, představující vzácné tasmánské čerty a další obyvatele Tasmánie a Austrálie. Za pozornost stojí také Rákosův pavilon vzácných papoušků s jeho unikátními obyvateli. Pavilon Čambal vám představí jedny z nejohroženějších krokodýlů světa – gaviály.  Mezi unikátní expozice patří Velemlokárium vybudované pro největší obojživelníky světa – velemloky čínské. Obří skleník s ukázkou deštného lesa – pavilon Indonéská džungle, tam se budete cítit jako v opravdové džungli. Mezi další poutavá místa se řadí Pavilon goril s oblíbenou gorilí rodinou. Doposud největší pavilon v historii Zoo Praha je domovem rodinné skupiny goril nížinných a dalších druhů střední Afriky, jako jsou guerézy, kočkodani, osináci, kaloni, talapoini, štětkouni či zlatohlávci. Pavilon nese název Rezervace Dja podle konkrétní oblasti v Kamerunu.

Děti si přijdou na své v rezervaci Bororo, potěší je i další hřiště či lanovka, vláček, brouzdaliště nebo dětská zoo s kontaktními zvířaty, která si mohou sami nakrmit. Rodiče s malými dětmi mají možnost vypůjčit si pohodlné kočárky, nebo velké trakaře, do kterých se dětí vejde hned několik.

Najdete tu zábavu pro celou rodinu, na návštěvu si vyhraďte klidně celý den.
Vyhněte se frontám a kupte si elektronickou vstupenku.

Zoo Praha

adresa: U Trojského zámku 120/3, 171 00 Praha 7
telefon: +420 296 112 230
e-mail: [email protected]

www.zoopraha.cz

18.1.2023, 9:00 – 31.12.2024, 19:00
V Zoo Praha jsou nově k vidění agamy límcové. Působivé plazy chová zahrada poprvé ve své historii. Australské ještěry,... více