Naše nejstarší města aneb fenomén oppid v mladší době železné - Pardubice

Seznamte se s fenomenálními nemovitými situacemi z posledních dvou staletí před zlomem letopočtu! Již v počátcích archeologie byla těmto reliktům dávné minulosti věnována značná pozornost a později byly uváděny do souvislosti s doklady nejstarších měst.

Cena vstupenky: 50 Kč
Naše nejstarší města aneb fenomén oppid v mladší době železné - Pardubice
  • Adresa:
    Zámek 2
    Pardubice 530 02

V rámci jejich vnitřních i vnějších ploch nacházíme často obrovské množství artefaktů, včetně importů, nechybí však ani doklady řemeslné výroby a organizované zástavby. Jak se to ve skutečnosti má a nemá s těmito (většinou) výšinnými a masivně opevněnými areály a kolik jich na našem území můžeme nalézt, odpoví archeologická přednáška. (Tereza Jošková)

Zajímáte se o svět kolem sebe a chcete se dozvědět víc o historii, umění přírodovědě, architektuře nebo o práci muzejníků? Považujete se za aktivního seniora nebo seniorku? Právě pro vás připravilo Východočeské muzeum v Pardubicích speciální program Muzejní akademie.

Vždy ve středu od 9 hodin, většinou jednou za 14 dní . Kurz plný přednášek, komentovaných prohlídek a procházek se koná v přednáškovém sále na Zámku Pardubice, v jeho okolí nebo v muzejním depozitáři v Ohrazenicích.

Permanentka na celý program stojí 500 Kč (22 akcí) - VYPRODÁNA. Aktuálně je možné vybrat si jen některá témata z nabídky a platit za každou akci zvlášť (komentované prohlídky 100 Kč, přednášky 50 Kč).
V případě zájmu o účast nás kontaktujte na e-mailu [email protected] nebo na telefonním čísle 607 034 110.

OD 2024 NOVĚ I ODPOLEDNÍ PROGRAM

Pro velký zájem přidáváme odpolední variantu našeho oblíbeného programu Muzejní akademie! Vždy ve středu od 15 hodin, většinou jednou za 14 dní.
Permanentka na odpolední program stojí 300 Kč (13 akcí).
V případě zájmu o účast nás kontaktujte na e-mailu [email protected] nebo na telefonním čísle 607 034 110.