Světlo, očekávání a otázky. Advent začíná.

30. listopad 2019, 3:00
Světlo, očekávání a otázky. Advent začíná.

Začátek adventu u Jezulátka doprovází nejen zapálení první svíčky na věnci, ale také diskuze s Fedorem Gálem a Václavem Vackem

V neděli 1. prosince vstoupíme do období adventu. Pražské kostely mohou být místem, kde se během předvánočních příprav na chvilku zastavíme a prožijeme atmosféru adventního očekávání – ať už nám ho připomene zapálená svíčka na věnci nebo jesličky čekající, až se v nich objeví Jezulátko. A nemusí to být jediný důvod do kostela zavítat.

U Pražského Jezulátka na Malé Straně proběhne zkraje adventní doby diskuzní večer. Jeho hosté  - publicista a filmař Fedor Gál a kněz Václav Vacek tu budou v úterý 3. prosince společně mluvit o tom, jak člověk hledá smysl v různých úkolech a situacích, které před něj život postaví. „Posvátný prostor se k tázání po smyslu přímo nabízí,“ vysvětluje převor Kláštera Pražského Jezulátka Pavel Pola, proč se takové setkání koná právě v kostele.

Diskuzní večer z cyklu Člověk v dialogu začne v úterý 3. 12. v 19 hodin v Kostele Pražského Jezulátka (Karmelitská 9, Malá Strana). Moderuje jej redaktorka Daniela Brůhová. Vstup je zdarma, rezervace není nutná.